Diari Més

Els Reis d'Orient arribaran dissabte per mar al Serrallo

Durant el recorregut per la ciutat es repartiran 2.500 quilos de caramels

Milers de persones han rebut els Reis d'Orient a la seva arribada a Tarragona. Des de la zona del port han començat la cavalcada per la ciutat.

Els Reis d'Orient arriben a Tarragona.04Shaila Cid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran per mar al Serrallo el proper dissabte 5 de gener, a les 18.15 hores, per repartir regals als nens i nenes de Tarragona. Des de les 19 fins a les 20.30 hores la Cavalcada recorrerà els carrers de la ciutat, des del carrer Reial fins a la plaça de la Font, davant de l’Ajuntament, on l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, els lliurarà les claus de la ciutat. Durant el recorregut de la cavalcada es repartiran 2.500 quilos de caramels sense gluten, aptes per a persones celíaques.

La Cavalcada de Reis de Tarragona està formada per disset carrosses i compta amb la participació de 280 persones, a les quals cal afegir 200 persones més entre voluntaris, Brigada Municipal, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Neteja i seguretat, entre d’altres.

Els tres Reis arribaran a les 18.15h al moll del Serrallo amb la benvinguda de 21 salves pirotècniques i les sirenes dels vaixells i barques del Port. Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts pels representants institucionals i es traslladaran al balcó del Teatre del Pòsit de pescadors, on saludaran a la ciutadania. Sa Majestat el Rei Gaspar i la consellera de Festes de l’Ajuntament, Begoña Floria, oferiran parlaments just abans de les 18.40h, quan tindrà lloc el Castell de Focs.

A les 19h s’iniciarà la Cavalcada des del carrer Reial. L’obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona i desfilaran, entre d’altres, la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant. L’itinerari és el següent: carrer Reial, plaça dels Carros, carrer d’Apodaca, Mitja Lluna, carrer de la Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 20.30h a la plaça de la Font. Sonaran els tocs dels clarins i timbales i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros lliurarà les claus de la ciutat als Reis. El batlle també oferirà un parlament junt a Sa Majestat el Rei Melcior.

Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran els regals per tota la ciutat. Dissabte dia 6, a partir de les 9 del matí, els Reis Mags visitaran diverses residències, hospitals i centres d’acollida de Tarragona.

tracking