Diari Més

21-D

Un centenar de persones talla l'A-27 a Tarragona durant una hora

Els manifestants han iniciat una marxa lenta sota el lema 'Tombem el règim' poc abans de les 9 del matí des de la plaça Corsini

Els manifestants tallen l'A-27 en ambdós sentits.

Un centenar de persones talla d'A-27 a Tarragona en ambdós sentitsJosep Maria Llauradó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d'un centenar de persones s'han concentrat des de les 8 del matí a la plaça Corsini de Tarragona sota el lema 'Tombem el règim', des d'on han iniciat una marxa lenta pel centre de la ciutat. La protesta respon a la convocatòria feta perdefensarels dretssocials i polítics, l'autodeterminació i rebutjar la repressió contra Catalunya, coincidint amb el Consell de Ministres que se celebra avui a Barcelona.

Els manifestants s'han concentrat a primera hora del matí en aquest indret, alguns amb estelades i amb pancartes en què es pot llegir el lema de la concentració, 'Tombem el règim'. Els assistents a aquesta convocatòria han iniciat una marxa pel centre de la ciutat poc abans de les 9 del matí amb la qual fan parada en diversos indrets i que està transcorrent sense cap incident rellevant.

El primer lloc del recorregut on s'han aturat ha estat la seu de Vox a Tarragona, sense cap incident remarcable. Tot seguit s'han dirigit a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, on han cridat consignes en favor a l'autodeterminació i en suport als polítics independentistes empresonats, com «llibertat presos polítics», «independència» o «els carrers seran sempre nostres». També s'han sentit crits contra els cossos policials com «fora les forces d'ocupació» o «els mossos també són forces d'ocupació».

La següent parada del recorregut d'aquest grup de manifestants ha estat davant de la comissaria de la Policia Nacional. En aquest indret, els participants han tornat cantar frases contra els cossos de seguretat.

Després, els manifestants han tornat a fer cap davant la subdelegació del govern a Tarragona, on algunes persones han llançat pintura contra un cotxe dels Mossos d'Esquadra que es troba en aquesta zona i contra la façana de l'edifici de la subdelegació. A part d'això, no s'ha produït cap incident rellevant.

Els manifestants han reprès la marxa en direcció als jutjats, on també han fet parada. En aquest indret han coincidit amb el col·lectiu 'Silenci, reveleu-vos', el qual es concentra diàriament en aquest punt de Tarragona per instar a jutges, fiscals i policies perquè es «rebel·lin» contra l'existència de «presos polítics i exiliats». Els presents han fet un breu parlament davant dels participants a la marxa en el qual han fet una breu explicació de la seva protesta diària.

Tall a l'A-27 en ambdós sentits

La marxa ha prosseguit fins a arribar a la T-11 i a la plaça Europa. En aquest tram, la Guàrdia Urbana ha retingut momentàniament un dels participants que els agents han deixat anar instants després que els manifestants s'adonessin de la situació i la recriminessin.

A continuació, poc després de les 11.30h, s’han passejat per l’A-27 en direcció al Port de Tarragona i l’han tallat entre els quilòmetres 0 i 0,5 en amdós sentits, puntuo que representa l’entrada i sortida de las mercaderies. Els Mossos d’Esquadra han bloquejat l’accés con una línia policial durant l’acció, que s’ha allargat poc més d’una hora i que no ha registrat cap incident.

Un cop aixecat el tall, els manifestants han tornat cap al centre de la ciutat i han finalitzat la marxa lenta a la Imperial Tàrraco després de cinc hores i mitja de recorregut.

Els manifestants han iniciat una marxa pel centre de la ciutat.

Prop d'un centenar de persones es concentren a Corsini sota el lema 'Tombem el règim'Josep Maria Llauradó

Imatge de la concentració a la plaça Corsini.

Prop d'un centenar de persones es concentren a Corsini sota el lema 'Tombem el règim'Josep Maria Llauradó

Els manifestants han llançat ous de pintura a la façana de la subdelegació del govern.

Prop d'un centenar de persones fan una marxa lenta a Tarragona sota el lema 'Tombem el règim'Josep Maria Llauradó

Els manifestants s'han aturat davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona.

Corsini, manifestació, 'Tombem el règim', subdelegacióJosep Maria Llauradó

tracking