Diari Més

Religió

Una església evangelista vol instal·lar-se a Sant Antoni Maria Claret

La Junta de Govern de l’Ajuntament estudiarà avui l’aprovació d’un pla especial urbanístic

La previsió és que el centre de culte s'obrirà als baixos del número 1 de Sant Antoni Maria Claret.

Una església evangelista vol instal·lar-se a Sant Antoni Maria ClaretGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una església Evangelista ha presentat davant l’Ajuntament un projecte per obrir un centre de culte en uns baixos del número 1 del carrer Sant Antoni Maria Claret. La Junta de Govern d’avui, dijous, estudiarà l’aprovació inicial d’un pla especial urbanístic que té com a objecte possibilitar la implantació del centre de culte en un immoble localitzat a pocs metres de distància de la cruïlla amb Estanislau Figueras.

L’Ajuntament va informar ahir a aquesta redacció que, un cop aprovat el projecte, haurà de ser sotmès a exposició pública. En el cas de presentar-se al·legacions, com gairebé sempre acostuma a succeir en assumptes com aquest, es resoldran perquè l’Ajuntament pugui aprovar la proposta de manera provisional. L’aprovació definitiva correspondrà a la Generalitat.

En els darrers anys, les propostes d’obertures de centres de culte religiós han generat una forta polèmica a la ciutat de Tarragona. Les que més incidència han tingut s’han produït al barri de Sant Pere i Sant Pau. Primer va ser pel projecte d’obertura d’un centre de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, coneguda popularment com a mormona, que va tenir lloc l’any 2014, i d’un centre de culte islàmic, que el passat diumenge va rebre la resposta negativa d’un sector del barri, que va convocar una acció de protesta a la plaça de Cuba.

L’edifici que l’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies construeix al carrer Doctor Mallafré està molt avançat i la seva inauguració està prevista per al pròxim any. Fins a arribar a aquest punt, primer l’església mormona va escollir Sant Pere i Sant Pau per construir la seva seu. La resposta de bona part del veïnat va ser contundent, contrària a la instal·lació religiosa, i la pressió popular va decidir els responsables de la citada església a cercar un nou espai.

Després de fracassar en l’intent d’obrir un centre a Sant Pere i Sant Pau, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies va negociar la compra d’un solar de l’Ajuntament a la Vall de l’Arrabassada, d’uns 3.000 metres quadrats i localitzat a un centenar de metres del CAP Llevant, que, finalment, va ser desestimat. Aquesta església també va presentar un projecte per construir el centre de culte entre l’avinguda Josep Gramunt Subiela i l’A-7, a pocs metres de distància del col·legi Pax, que va generar inquietud en veïns de la urbanització Tarragona 2, i tampoc va prosperar.

tracking