Diari Més

Sanitat

Acrediten un nou grup tarragoní d'investigació en salut en l'atenció primària

Es tracta del Grup d'Investigació Col·laboratiu en Estils de Vida, Nutrició i Tabaquisme (CENIT) de Tarragona, que estarà coordinat per Francisco Martín Luján

Denuncien que al CAP la Granja no van atendre d'urgència una dona sense targeta sanitària

Denuncien que al CAP la Granja no van atendre d'urgència una dona sense targeta sanitàriaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Universitari per a la Investigació en l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol (IDIAPJGol) ha acreditat dos nous grups d'investigació que estudiaran estils de vida, nutrició, tabaquisme i dieta mediterrània en atenció primària.

Els grups acreditats són el Grup d'Investigació Col·laboratiu en Estils de Vida, Nutrició i Tabaquisme (CENIT) de Tarragona i el Grup Infància i Dieta Mediterrània (INFADIMED), que s'incorporen als 34 grups d'investigació amb què compta l'institut.

El Grup d'Investigació CENIT deTarragonaestarà coordinat per Francisco Martín Luján, i el Grup INFADIMED de l'Àrea Metropolitana Sud el coordinarà Jordi Fernández Blanco.

El Grup d'Investigació multidisciplinari CENIT aglutina l'activitat de diversos equips d'investigació que treballen en l'atenció primària del Camp deTarragona.

El grup CENIT presenta diverses línies d'investigació consolidades en tabaquisme, salut física, psíquica i social, algunes d'elles amb finançament extern.

De la seva banda, el Grup INFADIMED està format per professionals de l'àmbit de l'atenció primària i hospitalària amb l'objectiu de crear programes d'educació saludable en estils de vida i salut per a nens d'entre 3 i 12 anys.

Entre les línies d'investigació del grup hi ha l'avaluació de l'ús dels dibuixos animats i les xarxes socials com a eina de difusió d'hàbits saludables, l'estudi del seu impacte a la població infantil i les famílies, l'avaluació de l'impacte dels mitjans de comunicació en el comportament i la modificació d'estils de vida.

L'Institut compta amb 34 grups d'investigació, dels qual 23 també tenen l'acreditació de l'Agència de Gestió d'Ajudes Universitàries i d'Investigació (AGAUR) de la Generalitat, i 19 d'ells han renovat la seva acreditació mentre que 4 l'han obtingut recentment.

La Fundació Jordi Gol es va crear per iniciativa de l'Institut Català de la Salut al desembre de 1995, amb la finalitat de promoure i portar a terme investigació, innovació, formació, docència i difusió de coneixement en el camp de les ciències de la salut i la gestió dels serveis sanitaris d'atenció primària.

El 2006 es va convertir a l'Institut d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol per un conveni de col·laboració entre la Fundació Jordi Gol i Gurina, el departament de Salut de la Generalitat i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

tracking