Diari Més

Tarragona acull per primera vegada el festival solidari de la 'Zambombá Flamenca'

L'esdeveniment, que se celebrarà el 15 de desembre al Palau de Congressos, servirà per recaptar diners per a l'Hospital Sant Joan de Déu

Una imatge de la Zambombá celebrada d'any passat a l'Hiospitalet.

Tarragona acull per primera vegada el festival solidari de la 'Zambombá Flamenca'@Feceal_H

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 15 de desembre, a les 20 h, el Palau de Congressos acollirà, per primera vegada a Tarragona, l'espectacle solidari nadalenc 'ZambombáFlamenca', que arriba a la ciutat de la mà de la Casade Andalucíade Tarragona.

Aquest és un festival que està programat al llarg del desembre a diverses localitats catalanes i que té l'objectiu de recaptar diners per a la recerca en malalties infantils com el càncer que realitza l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona. L'entrada a l'espectacle costa 5 euros i es poden adquirir anticipadament a la Braseria Cabrera de Bonavista; la Papereria LaPajaritade La Granja; a Discs Arsis, al carrer Fortuny, a la Casade Andalucíaa La Granja i el mateix dia de l'espectacle, al Palau de Congressos.

LaZambombásolidària va néixer fa 5 anys a Hospitalet de Llobregat a partir de la proposta de dues entitats culturals andaluses de la ciutat. En edicions consecutives s'hi van afegir Sant Boi i la Llagosta.

La presidenta de la Casade Andalucíade Tarragona,CharoGarcía, explicava que «laZambobáFlamenca és un espectacle que acull més de 60 artistes a l'escenari, que actuaran de forma altruista. L'objectiu és recaptar diners per a la investigació de malalties rares i infantils que es destinaran a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i de donar suport als malalts i les seves famílies».

Aquest esdeveniment solidari compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona. L'alcalde de la ciutat, Josep FèlixBallesteros, en aquest sentit, destacava que, «és un orgull que un esdeveniment d'aquesta potència i magnitud vingui a Tarragona, més tenint en compte que, per primera vegada, entrem a formar part d'aquest cicle de concerts que comença a Sant Boi i Hospitalet, arriba a Tarragona i acaba a La Llagosta. Per tant, Tarragona s'integra en una nova xarxa d'iniciatives solidàries en l'àmbit de Catalunya i amb voluntat de continuïtat, es tracta de donar suport, recursos i solidaritat».

L'espectacle reprodueix una 'Zambombájerezana', i va a càrrec de laUniónMusical 'La Flamenca' i l'HermandadRocieradel 'PastorcilloDivino', i escoles de la Llagosta i l'Hospitalet de Llobregat.

A sobre de l'escenari hi apareixen diversos instruments, com ara el piano, percussions, baix, violí i fins a 30 guitarres flamenques. Les veus van a càrrec d'una vintena de joves 'cantaores' i 'cantaoras'.

tracking