Diari Més

Universitat

La URV impulsa la inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual

Presentaran un projecte de millora del campus Catalunya perquè sigui de comprensió fàcil per a les persones amb diversitat cognitiva

La professora Teresa Torres amb els alumnes del curs Inserlab el primer dia de curs.

La URV impulsa la inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectualURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha posat en funcionament un curs d'Orientació Professional per a la Inserció Sociolaboral dirigit a joves amb discapacitat intel·lectual. En total, 15 estudiants d'entre 18 i 30 anys treballaran les competències necessàries per a la feina i descobriran la seva vocació a partir dels seus interessos i talents. A més de les activitats a l'aula, participaran en la vida del campus Catalunya i treballaran per millorar-lo. Així, avaluaran l'entorn, els serveis i els objectes de l'espai per acabar-ho recollint en un projecte amb les modificacions necessàries perquè sigui de comprensió fàcil per a les persones amb diversitat cognitiva. El curs, que va començar el 26 de novembre i s'allargarà fins al maig, s'inaugura aquest dimarts.

El curs, que és gratuït per a ells, va ser seleccionat pel Programa Operatiu Ocupació Juvenil de la Fundació ONCE, amb el suport del Fons Social Europeu, i proposa un model d'inclusió universitària mixt. Segons Teresa Torres, professora coordinadora del curs, l'objectiu «no és que hi hagi activitats específiques per a ells, sinó que participin de les que hi ha, com ara els castells o els concerts de l'Aula de Música», entre d'altres.

El programa formatiu, de poc més de 300 hores, està pensat perquè els estudiants adquireixin competències transversals, relacionades amb l'educació emocional, les habilitats socials i laborals, l'ús de les noves tecnologies o el foment de l'autonomia personal per una vida més independent.

Els estudiants tenen tutories personalitzades per valorar quines són les seves habilitats i talents, alhora que descobreixen els seus interessos i motivacions i que podran posar en pràctica en els tallers vocacionals que seguiran: auxiliar de laboratori, horticultura i de manteniment d'espais oberts, cures i primers auxilis i emprenedoria. Es tracta de tallers d'àmbits professionals que requereixen competències diferents, de manera que els estudiants podran prendre consciència sobre com les seves competències s'adapten a diverses professions.

tracking