Diari Més

Mobilitat

Els patinets elèctrics hauran de circular per la calçada a Tarragona

Aquests vehicles només podran anar per les voreres si adequan la seva velocitat a la del pas d’una persona

Imatge d'arxiu d'un patinet elèctric circulant per la calçada.

El conductor del patinet elèctric de l'accident d'Esplugues és menor i estaria utilitzant el mòbilEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els patinets elèctrics hauran de circular preferentment per la calçada a la ciutat de Tarragona i només ho podran fer per les voreres si van a la velocitat del pas d’una persona. Així ho informa l’Ajuntament de la ciutat, que aquesta setmana publicarà a la Seu Electrònica un decret signat pel regidor de Mobilitat, Josep Acero, que clarifica alguns aspectes de l’aplicació de la normativa municipal en relació als anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP) davant la seva ràpida proliferació.

Tal com informa el consistori tarragoní, als patinets elèctrics se’ls aplicarà l’article 62 de l’ordenança general de convivència i ús dels espais públics de Tarragona. D’aquesta manera se’ls equipara amb les bicicletes i, per tant, hauran de circular preferentment per les zones reservades o per la calçada. Només podran circular per les voreres quan la seva velocitat s’adeqüi a la del pas d’una persona i sempre respectant la prioritat dels vianants.

El regidor de mobilitat, Josep Acero, ha explicat que «s’ha considerat oportú fer aquest aclariment per millorar la seguretat dels vianants i dels conductors dels patinets» ja que «la seva circulació per les voreres podria acabar sent problemàtica». La interpretació de la normativa que fa ara l’Ajuntament va en línia a la nova llei que està preparant la Diracció General de Trànsit, la qual prohibirà als vehicles de mobilitat personal circular per la vorera i limitarà la velocitat màxima a 25 km/h el 2019.

tracking