Diari Més

Ciutat

El Club de Vela demana la segregació de terrenys per tenir garantit el seu futur

Patrimoni renovarà la cessió d’ús de l’espai on desenvolupa l’activitat però amb una clàusula que els podria obligar a marxar en qualsevol moment

Jordi Duch i Abel Perea, tresorer i president del Club de Vela Platja Llarga respectivament.

El Club de Vela demana la segregació de terrenys per tenir garantit el seu futurDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club de Vela vol que els terrenys que ocupen actualment a la platja Llarga se segreguin del pla especial urbanístic de la Ciutat de Repòs i Vacances, al qual pertanyen també els restaurants Tòful de Mar i el Iot, als que la Generalitat ha ordenat el seu tancament. Els responsables del Club de Vela veuen en la segregació dels terrenys i en la futura cessió dels mateixos a l’Ajuntament l’única sortida per continuar mantenint la seva activitat amb garanties de futur a llarg termini.

Després que la concessió per gaudir dels terrenys va expirar el mes de maig passat, la Direcció General de Patrimoni ha confirmat a la Federació Catalana de Vela –de la qual depenen– i al mateix club, que la cessió d’usos es renovarà per a tres anys més. Tot i això, segons asseguren des del Club de Vela, representants de Patrimoni ja els han avançat que el nou conveni tindrà una clàusula per la qual podrien ser obligats a marxar de l’espai d’un dia per l’altre.

«Això no ens permet tenir cap garantia, no podem fer cap inversió per a millorar les instal·lacions. Si a la nova cessió per tres anys inclouen aquesta clàusula, ens poden rescindir el contracte en qualsevol moment», explica el tresorer del Club de Vela, Jordi Duch. La solució –segons Duch i Abel Perea, president del club– implica segregar la finca de la resta i que el Govern català cedeixi els terrenys al consistori tarragoní.

Un dels principals temors del Club de Vela i de la Federació Catalana de Vela és que es tregui del calaix el vell projecte d’obrir un complex hoteler en els terrenys de la Ciutat de Repòs i Vacances i que l’espai que ara ocupa l’activitat esportiva es privatitzi.

Altres fonts han confirmat que empresaris del sector hoteler s’haurien interessat ja per aquests terrenys.

«Des de l’Ajuntament s’està defensant que els dos restaurants, que són negocis privats, es mantiguin oberts i, al meu entendre, hi ha cert oportunisme polític en aquest tema. Quan 4.000 persones han reaccionat a la notícia a les xarxes socials, els polítics s’hi han apuntat», diu Duch, qui es queixa que ningú hagi sortit en defensa dels interessos d’una entitat com el Club de Vela.

«Som una entitat sense ànim de lucre, en la qual, una família amb quatre membres pot gaudir de les instal·lacions per només 3,5 euros al mes. Les quotes són irrisòries i oferim cursos d’iniciació a més d’un miler d’infants durant l’estiu amb la col·laboració de l’Ajuntament», defensa el president del Club de Vela, Abel Perea.

El Club de Vela ofereix tota mena d’activitats de vela lleugera, paddle surf, windsurf, caiac de mar, disposa d’Escola de vela i organitza estades d’estiu, entre molts altres. «Coordinats amb el Club Natació Tarraco, vàrem dissenyar un carril amb boies per tal que els nedadors en aigües obertes puguin entrenar. El circuit dins del mar va ser premiat per la Diputació de Tarragona com un dels millors projectes de 2017», recorda Perea.

D’altra banda, el Club de Vela Platja Llarga col·labora amb l’organització Mare Terra Fundació Mediterrània en la difusió dels valors mediambientals amb diversos tipus d’activitat.

«Amb motiu de la Marató de TV3, el Club de Vela hi col·laborarà amb competicions de natació, vela lleugera, regates, una cursa de caiac, entre d’altres», anuncia Abel Perea.

tracking