Diari Més

Turisme

La Costa Daurada assoleix el 80% d'ocupació turística pel pont de la Puríssima

Les cases rurals de les Terres de l'Ebre només omplen el 20% de les places i fan un balanç «dolent» d'aquests quatre dies

Diversos turistes en bicicleta que passen per davant d'un rètol amb lletres de colors on es llegeix 'Salou'.

La Costa Daurada assoleix el 80% d'ocupació turística pel pont de la PuríssimaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic de la Costa Daurada confirma que s'han complert les previsions i ha assolit el 80% d'ocupació pel pont de la Puríssima, una xifra similar a la dels últims anys. Des de la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT) remarquen que són dades provisionals i valoren que són «acceptables», atès que hi ha poques places disponibles per cada sector pel fet que és temporada baixa. A la vegada, subratllen que el bon temps ha propiciat les reserves d'última hora. En canvi, a les cases rurals de les Terres de l'Ebre, l'ocupació turística ha arribat tan sols al 20% durant aquests dies festius. La competència de les estacions d'esquí i la preferència pels viatges a l'estranger són les raons, segons el sector, que no han ajudat a omplir els establiments.

«La valoració és positiva amb 4.000 famílies que han arribat a les nostres terres, el que suposa un 80% de l'oferta que teníem que ja era reduïda», ha afirmat el portaveu de la FEHT, Joan Anton. De fet, el bon temps ha estat «determinant» en les reserves d'última hora, segons Anton, perquè molts dels clients són de «proximitat». La majoria provenen de Catalunya, l'Aragó, Navarra i el País Basc.

A més, des del sector subratllen que els dies de més afluència han estat el 6, 7 i 8 de desembre i apunten que en alguns casos s'ha arribat a fer el ple en aquestes dates. «Que tinguéssim pont aquest dijous i dissabte ha ajudat, ja que hi ha molta gent que treballa als caps de setmana», ha afegit el portaveu.

Des de la FEHT recorden que la vintena d'hotels oberts han ofert unes 11.000 places, el 20% de les que hi ha disponibles, atès que és temporada baixa i la majoria d'establiments estan tancats. Pel que fa al sector del càmping, n'han obert set a la costa i deu a l'interior. Aquests sumen més de 10.000 places disponibles i suposen aproximadament el 15% de l'oferta. Respecte al sector dels apartaments de Salou, Cambrils i Vila-seca s'han ofert gairebé 2.000 places que representen un 5% del total dels allotjaments.

Festiu «dolent» a les cases rurals de les Terres de l'Ebre

Ben diferent és la valoració que en fan des de les cases rurals de les Terres de l'Ebre que només han assolit el 20% de l'ocupació turística durant aquest pont. «Nefast no, però dolent, no hi hagut demanda. Massa ponts i massa neu», ha admès Juanjo Bel, portaveu de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre). Davant d'això, Bel ha assegurat que els «ponts llargs no ens van bé», atès que reben més clients en un cap de setmana «normal» de tardor durant l'època de la sega de l'arròs. «Al desembre la gent està per neu o per un viatge llarg fora de Catalunya», ha afegit el portaveu.

Des dels allotjaments rurals destaquen que les reserves d'última hora no han estat significatives perquè les cases es reserven amb deu o quinze dies d'antelació. Amb tot, assenyalen que han omplert els tres dies festius i que les xifres no són «pitjors» respecte a les de l'any passat. Per tot plegat, el portaveu d'Aturebre ha conclòs que accepten «la part negativa i ja vindrà l'estiu».

tracking