Diari Més

El Jurat internacional escull The Heart com a Millor Opera Prima del Festival REC 2018

Songs in the sun i Trinta Lumes també són premiades pel jurat de la crítica i el jove, respectivament

Un dels moments de la cloenda del festival

El Jurat internacional escull The Heart com a Millor Opera Prima del Festival REC 2018Festival REC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Uns personatges vius i autèntics construïts des d’una mirada fresca i alhora també complexa, entre els quals cal destacar la brillant interpretació del rol protagonista, interpretat per Fanni Metelius, directora i guionista». Aquests són els motius pels quals el jurat internacional ha decidit atorgar el premi a Millora Opera Prima Internacional del Festival REC 2018 al llargmetratge The Heart, estrenada a l’Estat espanyol en el marc del festival.

La pel·lícula sueca narra una història d’amor en la qual es mostra la incertesa, el desencís i la joia d’una relació de manera clarivident, i amb una sensibilitat gens habitual en el cinema europeu dels últims anys.

De la mateixa manera, el jurat internacional ha decidit atorgar una Menció especial al film I hope you’ll die next time :-), de Mihály Schwechtje, un treball que «recull de manera original i genuïna la vulnerabilitat dels adolescents d’avui dia i de les conseqüències que es deriven de construir relacions online, a través d’un univers amb una gran riquesa expressiva», segons paraules del jurat, que ha valorat especialment l’edició d’enguany del Festival REC i la voluntat dels seus impulsors de dur a Tarragona primeres estrenes a l’Estat espanyol de produccions arriscades i innovadores.

Per la seva banda, el jurat de la crítica ha distingit Songs in the sun, de Kristian Sejrbo Lidegaard, per «la fascinació que desprèn la seva posada en escena atmosfèrica i la seva capacitat de risc narratiu», tal i com argumenta el jurat. Els membres també remarquen la informació que s’amaga a l’espectador, que fa que el misteri que envolta la pel·lícula sigui «encara més gran».

La menció especial del jurat de la crítica és per Las Herederas, de Marcelo Martinessi, perquè «escull un personatge protagonista que molt poques vegades mereix l’atenció de la càmera» i també ha destacat l’aprofitament dels recursos visuals i sonors del film.

El jurat jove ha reconegut la Trinta Lumes, de Diana Toucedo, per «la perfecta combinació entre documental i ficció, que suposa una proposta arriscada i el diàleg entre generacionsque s’estableix vers la tradició». Altres atractius que recolzen aquesta decisió són l’«estètica i el to intimista del llargmetratge, que deixa a l’espectador suspès en el temps».

Finalment, el premi del públic ha recaigut en el llargmetratge Little tickles (Les chatouilles), d’Andréa Bescond i Eric Métayer, una proposta que se centra en Odette, una dona a la trentena que balla amb entusiasme i força, i amb la ràbia de qui ha d’esclafir fantasmes del passat, i també en Odette, una nena de 8 anys a qui li agrada ballar i dibuixar.

Tots aquests premis es van atorgar ahir a la nit a l’Antiga Audiència en l’acte de la cloenda del Festival REC 2018 i avui, diumenge, es podran tornar a veure algunes de les pel·lícules més aclamades de l’edició d’enguany aquesta tarda a l’Antiga Audiència.

tracking