Diari Més

Comerç

El comerç de Tarragona preveu una campanya de Nadal més bona que l'anterior després d'un bon balanç del Black Friday

PIMEC apunta que els consumidors s'adapten cada cop més a la butxaca i esperen les promocions per donar el tret de sortida a les compres

Una dona mirant un aparador el Black Friday a Tarragona el 23 de novembre de 2018.

El comerç de Tarragona preveu una campanya de Nadal més bona que l'anterior després d'un bon balanç del Black FridayACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants de la demarcació de Tarragona preveuen una campanya de Nadal més bona que l'anterior, després de l'impuls del Black Friday. Segons el president de PIMEC Comerç a Tarragona, Florenci Nieto, comença una època «il·lusionant i amb perspectives» en què es fa una facturació molt important. Amb tot, reconeix que «els consumidors cada vegada s'adapten més a les butxaques, han esperat més el Black Friday» i s'han avançat a la campanya de Nadal. Segons Nieto, més establiments de proximitat s'han afegit enguany a aquest dia especial de descomptes, del qual en fa bon balanç. La previsió de l'entitat és que l'any que ve encara se sumin més botigues. Amb tot, admet que la jornada suposa pel petit comerç «un esforç fora de les rebaixes» per evitar quedar-se «despenjats» respecte a les grans cadenes.

Nieto creu que la campanya de Nadal tindrà resultats millors que l'any passat, quan, malgrat tot, «no van ser del tot dolents». Tot i això, considera que «encara que no es digui, no s'ha acabat del tot la crisi» i el petit comerç ho continua notant. Defensa que els establiments de Tarragona i les Terres de l'Ebre «ho estan fent bé» perquè «les grans marques que volen posicionar-se al territori ho volen fer al costat del comerç de proximitat».

El Black Friday ha sigut el tret de sortida a la campanya nadalenca i, malgrat que alguns petits comerciants no ho veuen amb bons ulls i ho consideren una imposició, la jornada ha donat bons resultats. «Ens hi hem de sumar, hem de fer l'esforç i treballar aquestes dates perquè si no, ens quedem despenjats», ha dit el president de PIMEC Comerç a la demarcació. Pel que fa a Tarragona ciutat, el Black Friday ha estat satisfactori pel teixit comercial, segons aquesta entitat.

Els costums dels compradors han canviat des de fa uns quants anys. Nieto creu que els consumidors ara viuen «dia a dia» i que la gent marca les èpoques de consum amb «determinades èpoques de l'any, com el Black Friday, Nadal o Reis». Davant d'una presència massiva de grans cadenes, els clients «saben valorar el que aporta el comerç de proximitat».

D'altra banda, sobre la tendència a l'alça de comprar per internet, Nieto creu que es tracta principalment de gent jove, a qui descriu com a «els millors analistes», perquè coneixen modes i preus. «També s'aproximen al petit establiment a través de la pàgina web i després ho van a recollir a la botiga», ha assegurat Nieto, convençut que a mesura que es fan grans es van desplaçant cap als establiments de tota la vida a la recerca del producte i un tracte més personalitzat.

tracking