Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Tarragona fa pedagogia de la poda d'arbres entre els veïns

El regidor d’Espais Públics, José Luis Martin, es reuneix amb la presidenta de la FAVT

Arbres podats al carrer Francesc Bastos de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona fa pedagogia de la poda d'arbres entre els veïnsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Primer Tinent d’alcalde, i regidor de Transparència, Espais Públics i Contractació, José Luis Martin, es va reunir el dimarts al matí amb la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, Cristina Berrio, per explicar els criteris que l’ajuntament duu a terme a l’hora de podar els arbres de la ciutat. A la trobada també hi van participar el responsable de jardineria del consistori, Joan Etzeries, i el cap de la Brigada, Enric Roca.

Els veïns s’acostumen a queixar per la falta de poda a alguns barris. Amb aquesta reunió, l’ajuntament pretén fer «pedagogia» sobre les actuacions dels operaris de jardineria a la ciutat, expliquen fonts de l’ajuntament. La idea és que Berrio transmeti el contingut de la reunió a les associacions de veïns.

En la trobada, Etzeries explica que hi ha condicions per podar o no podar segons quin arbre. Els criteris són l’espècie d’arbre, l’època de la plantació, l’estat fitosanitari. Els arbres són éssers vius i necessiten viure d’una determinada manera. La poda es fa, bàsicament, per la salut de l’arbre.

El regidor d’Espais Públics va aclarir en la reunió que la poda forma part del contracte públic de jardineria. Martin va explicar que hi ha zones verdes que són privades i on l’ajuntament no pot fer cap actuació. Sovint, els veïns critiquen que en algunes zones es podin arbres i d’altres no.

A la zona de Ponent, l’Ajuntament ha dut a terme una prova pilot deixant créixer les moreres. Aquesta és una altra de les raons que expliquen que els operaris no hagin podat els arbres de la zona. La prova, però, no ha funcionat i de cara el 2019 es tornaran a poder les moreres.

La poda es fa durant tot l’any i no hi ha una època concreta que registri més activitat. Es fan per raons de salut dels arbres i també per la convivència amb els veïns. A vegades, les branques tapen la llum d’alguns habitatges o entren per les finestres. Amb la poda, l’ajuntament pretén reduir el risc de trencadissa de branques o tronc que podrien provocar danys a persones o a béns. També busca aconseguir i conservar una estructura i desenvolupament de l’arbre adient al seu entorn (espai de vorera, pas de vianants, senyalització de trànsit, etc.). Com informa el mateix consistori la poda té l’objectiu de «maximitzar el valor estètic tant de l’arbre com de l’entorn i maximitzar la superfície d’ombra», així com minimitzar l’efecte de plagues i malalties vegetals», assegura el consistori.

tracking