Diari Més

Societat

Els porcs vietnamites es deixen veure a plena llum del dia a SPiSP

Els veïns alerten que cada vegada és més habitual veure’ls menjant a prop de carreteres i carrers i que ja no només s’acosten al barri durant la nit

Imatge dels porcs al Parc de la Muntanyeta.

Els porcs vietnamites es deixen veure a plena llum del dia a SPiSPCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada vegada és més habitual veure la colònia de porcs vietnamites hibridats que viu al Parc de la Muntanyeta del barri de Sant Pere i Sant Pau menjant més a prop de la carretera i a plena llum del dia. Mentre que, en altre temps, trobar-se amb un grup de porcs era quelcom que succeïa cap al vespre o durant la nit, la presència d’aquest animal a plena llum del dia és una imatge a la qual han començat a acostumar-se els veïns del barri.

Pràcticament cada setmana, els veïns del barri comparteixen imatges d’aquesta colònia de porcs vietnamites a les xarxes socials. Alguns veïns asseguren que han arribat a comptar fins a 17 animals en un mateix grup. Convé recordar que, tal com va publicar Diari Més el passat mes d’agost, a principis d’aquest any hi havia un total de nou porcs vietnamites resistint a l’interior del Parc de la Muntanyeta del barri de Sant Pere i Sant Pau. Vuit mesos després, a la colònia es va comptar fins a 14. Aleshores ja hi havia dues femelles prenyades. Mentrestant, l’Ajuntament de Tarragona va treure a concurs públic, la darrera setmana de juny, el servei de captura de tots els exemplars de porc vietnamita i cerdolí (barreja entre el porc senglar i l’asiàtic) del terme municipal de Tarragona. El contracte consistia a capturar els animals, realitzar una acollida temporal, esterilitzar-los, col·locar-los un xip identificador i donar-los en adopció.

El consistori estava disposat a pagar 14.000 euros més IVA, amb la intenció que, entre aquest darrer juliol i l’octubre, poguessin ser retirats tots aquests porcs de l’espai públic. L’única entitat disposada a presentar-se al concurs, Nova Eucària, es va retirar en assabentar-se que el contracte abastava a totes les colònies de cerdolins de la ciutat, el nombre de les quals no està determinada encara.

tracking