Diari Més

Municipal

Tarragona millorarà la visibilitat als passos de vianants per reduir atropellaments

La Junta Local de Seguretat alerta de l’augment de la sinistralitat als carrers de la ciutat

La senyalització horitzontal de la Rambla Francesc Macià s'ha

Tarragona millorarà la visibilitat als passos de vianants per reduir atropellamentsGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona posarà en marxa un seguit de mesures per reduir el nombre d'atropellaments a vianants als carrers de la ciutat. Aquesta és una de les qüestions que s'ha tractat a la Junta Local de Seguretat, on s’ha constatat un canvi de tendència negatiu en l'accidentalitat a les vies urbanes de Tarragona.

En els deu primers mesos d'aquest any 2018 als carrers de Tarragona s'han produït 973 accidents, una xifra que representa un 7% més respecte el mateix període de l'any passat. Mentre que laxifra de persones atropellades, aquesta ha pujat un 11%, passant de 61 a 68, de gener a octubre de 2018 respecte el mateix període de l’any passat. Aquest any hi ha hagutdues víctimes mortals, un conductor de motocicleta i un vianant atropellat, que han perdut la vida a la ciutat per accidents de trànsit.En comparació amb l'any passat, s'ha produït un augment del 54% en el nombre de ferits greus en els accidents (passant de 13 a 20).

Per aquest motiu,la Conselleria de Mobilitat i de la Guàrdia Urbana han establert un seguit de mesures per reduir la sinistralitat. La senyalització horitzontal de la Rambla Francesc Macià, un dels carrers on s'han produït més atropellaments, ja s'ha repintat i s'ha habilitat una espai de cinc metres abans de diferents passos de vianants per millorar la visibilitat dels conductors. Properament, s'instal·laran pilons per evitar l'estacionament de vehicles. Quedarà pendent la implementació d'elements reductors de velocitat als passos de vianants tipus 'esquena d'ase'.

A la Rambla de Ponent, es revisarà l'arbrat per facilitar la visibilitat dels vianants que accedeixen a la calçada i es col·locarà una barana a la cruïlla amb el carrer Anoia per evitar que els vianants no creuïn per zones indegudes.

A la cruïlla dels carrers 22 i 10 de Bonavista se substituirà el senyal de cediu el pas per un Stop.

A la cruïlla dels carrers Llorenç de Vilallonga amb Josep Pla Casadevall es modificarà la ubicació del pas de vinants i se substituirà el senyal de cediu el pas per un Stop.

Al carrer López Peláez amb Maria Cristina es canviarà la ubicació del pas de vianants i es situarà abans de la cruïlla.

Mentre que al carrer Reial, a l'alçada de la plaça dels Infants, es modificarà la zona de càrrega i descàrrega perquè els conductors tinguin millor visibilitat. A més, s'ha constatat la necessitat d'augmentar els punts d'enllumenat públic i situar-ne a les immediacions dels passos de vianants.

Al bloc Tarragonès de Sant Pere i Sant Pau es col·locaran pilons entre el pas de vianants i la zona d'estacionament per evitar l'aparcament indegut i augmentar la visibilitat.

Durant la reunió també s'han analitzat les dades de les actuacions policials en matèria de trànsit. D'aquesta manera, de gener a octubre s'han expedit 22.827 denúncies per infraccions de trànsit (un 8% més que l'any passat). També s'han augmentat el nombre de controls d'alcoholèmia efectuats, 4.016 (un 31% d'increment respecte al 2018), on s'han realitzat 337 denúncies (un 30% d'augment respecte el 2017).

tracking