Diari Més

Sanitat

Investigadors de l'IIPV i del Joan XXIII guanyen un premi per investigar en oncologia

Els investigadors porten anys treballant en un estudi de la citoquina TWEAK en el context del càncer de pròstata

Dr. Xavier Ruiz i la Dra. Matilde Rodríguez Chacó

Investigadors de l'IIPV i del Joan XXIII guanyen un premi per investigar en oncologiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dr. Xavier Ruiz Plazas, del Servei d’Urologia l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i membre del Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars (Grup DIBIOMEC) de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), liderat per la Dra. Matilde Rodríguez Chacón han rebut el IV Premi Martí Via de la Fundació Vallformosa per fer investigació en l’estudi de la citoquina TWEAK en el context del càncer de pròstata.

El Premi de la Fundació Vallformosa està destinat a professionals i investigadors d'àrees relacionades amb l'oncologia pediàtrica o d'adults per desenvolupar un projecte de recerca en un centre de referència nacional o internacional i està dotat amb 30.000 euros que permetrà finançar el sou d’un investigador.

El Grup DIBIOMEC ja fa 12 anys que treballa en la citocina pro-inflamatòria TWEAK i el seu receptor Fn14 en el context de l'obesitat i metabolisme de la glucosa. La incorporació del servei d’urologia a la investigació juntament amb la creixent relació entre obesitat i el càncer ha portat al grup a investigar si existeix un vincle entre TWEAK i el context metabòlic de pacients amb càncer de pròstata i utilitzar-lo com a possible biomarcador. La col·laboració entre els investigadors ja ha rebut finançament competitiu per part de tres entitats diferents des de que es van posar en marxa ja fa 2 anys: de la Fundación para la Investigación de Urología Ayudas de Investigación 'Pedro Cifuentes Díaz', del Instituto de Salud Carlos III amb un FIS i ara el IV Premi Martí Via.

tracking