Diari Més

Policial

Augmenten un 14% els delictes a la ciutat de Tarragona

Destaca l'increment del nombre de robatoris a l'interior de vehicle i de les estafes

Reunió de la Junta Local de Seguretat a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Augmenten un 14% els delictes a la ciutat de TarragonaMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Local de Seguretat de Tarragona ha donat a conèixer les xifres dels fets delictius a la ciutat. Des del novembre de 2017 a l’octubre de 2018 les infraccions penals han augmentat un 14% amb un total de 12.417 fets. La xifra que més ha augmentat és la de robatoris a l'interior de vehicles amb un increment de 679 més que l'any anterior. També s'han denunciat 409 estafes més, 188furts més i 106 delictes contra la seguretat viària més (especialment les conduccions sota els efectes de begudes alcohòliques i/o drogues).

En els delictes contra el patrimoni, l'increment ha estat del 17% (de 8.959 a 10.544), especialment contenció en robatoris amb força a interior de domicili. No obstant això, s'ha reduït un 10% els delictes contra les persones (de 1.135 a 1.025), així com el dels delictes de lesions, passant de 344 a 333. Els delictes contra la seguretat viària han augmentat un28% (de 380 a 486) i els delictes contra l'ordre públic també han augmentat un24% (de 89 a 111), especialment atemptats, resistència i desobediència als agents autoritat.

Dintre dels delictes contra el patrimoni, la majoria són per furt (38%), seguits de robatoris amb força interior de vehicle (19%), estafes (14%), danys (10%) i robatori amb força a domicili (6,4%).

Els 679 habitatges que han patit un robatori representen el 0.98% del parc d’habitatges de la ciutat de Tarragona.

Càmeres de videovigilància i platges

La Junta Local de Seguretat de Tarragona també ha fet balanç del primer any de funcionament de les càmeres de videovigilància de la Part Baixa i s'ha informat que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han requerit aquestes en imatges en 27 ocasions per diligències relacionades amb robatoris amb violència, danys a vehicles estacionats, accidents de trànsit amb fuga o un cas de presumpte assetjament, entre d'altres.

D’altra banda, durant la reunió també s’han repassat les actuacions de la darrera campanya de platges, durant la qual des de mitjans de juny fins mitjans de setembre s'han realitzat 2.214 serveis, xifra que suposa un increment del 19% respecte l'any anterior. Entre les principals actuacions s'han fet 67 inspeccions a càmpings, s'han fet 375 serveis de col·laboració amb Creu Roja, entre d'altres.

Col·laboració i Coordinació Policial

Els diferents cossos de seguretat han col·laborat en diferents dispositius per al control de les activitats en determinats establiments (bars, locutoris) on s’exercien activitats il·lícites, o en alguns pisos dedicats a activitats d’índole sexual o relacionades amb el tràfic de drogues, o en determinats espais i accessos als barris de Ponent i Llevant i zones d’oci de la ciutat.

tracking