Diari Més

Política

PSC, PP i Cs coincideixen que s'han de fer petits canvis en la Constitució

Prop de vuitanta persones han participat en un acte organitzat per Societat Civil Catalana, en el qual han intervingut diputats del Congrés

Prop de vuitanta persones s'han citat a la Braseria Cabrera per seguir l'acte de SCC.

PSC, PP i Cs coincideixen que s'han de fer petits canvis en la ConstitucióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Societat Civil Catalana (SCC) ha celebrat aquesta tarda, a la Braseria Cabrera, de Bonavista, un acte d’homenatge a la Constitució, coincidint amb el quarantè aniversari de la seva aprovació. Han intervingut els diputats al Congrés Joan Ruiz (PSC), Jordi Roca (PP) i Sergio del Campo (Cs). També han assistit regidors dels ajuntaments de Tarragona, Vila-seca i Torredembarra.

El president de Societat Civil Catalana, Salvador Caamaño, ha dit en la presentació que «hem decidit fer la celebració en aquest indret com un acte de desgreuge després de les pintades i l’assetjament sofert per aquest establiment per part de grups separatistes i antisistema ara fa dues setmanes». La polèmica ha sorgit per la celebració d’unes jornades per part del partit ultradretà VOX. Caamaño ha afegit que «no podem romandre impassibles davant les manifestacions de violència i intolerància, com les viscudes últimament a Bonavista, a Tarragona i a Catalunya, que únicament condueixen al totalitarisme». A més, ha afegit que «commemorar la Constitució és celebrar la llibertat, la igualtat de drets, l’imperi de la Llei, el pluralisme, la unitat, la convivència i el progrés de tots els espanyols que són els principis i fonaments de la Carta Magna».

De la intervenció dels tres diputats, s'ha parlat de la intenció, a un termini no gaire llarg de temps, d’introduir petites modificacions en la Constitució. En aquest context, el diputat socialista Joan Ruiz ha dit que «podem estar orgullosos com a país perquè van encertar al redactar la Constitució», però transcorreguts quaranta anys, «hem de posar-la al dia». Ruiz ha afirmat que «hem de caminar cap a una Espanya federal, rebutjant l’independentisme i el centralisme». Com també ho han fet Del Camp i Roca, Ruiz ha recordat que més del 90 per cent dels tarragonins van votar a favor de la Constitució.

El diputat de Ciutadans, Sergio del Campo, ha dit que «fa quaranta anys es va apostar per la concòrdia i la solidaritat davant del desconcert». «Els pares de la Constitució van ser valents», ha afegit, per remarcar que «és cert que la Constitució necessita retocs perquè duri altres quaranta anys, com a mínim.

El diputat del Partit Popular, Jordi Roca, ha destacat «els valors de la Constitució», i ha ressaltat que els darrers quaranta anys han estat un període fructífer i pau.

Joan Ruiz, el diputat de més edat dels tres que han intervingut, ha recordat aspectes de la política i la societat dels anys vuitanta. «La Constitució es va fer en un període que va anar entre la mort del dictador i l’elecció de Felipe González com a president del Govern». Ruiz també ha recordat que, en aquells anys, «els carrers de Bonavista i la plaça de la Constitució eren de terra», ha citat un munt de partits polítics que han desaparegut i ha remarcat que «ara tenim un sistema judicial que s’atreveix a posar a la presó al cunyat del Rei».

A les xarxes socials es va informar que membres d’Andaluces por la IndependEncia farien acte de presència al carrer número 3 de Bonavista, on es troba la Braseria Cabrera, cosa que finalment no va succeir. L’acte va transcórrer amb absoluta normalitat.

tracking