Diari Més

Successos

Persisteix l'onada de robatoris en les urbanitzacions de l'àrea de Llevant

En dues cases, els lladres van accedir-hi quan hi havia gent a l’interior dels immobles

Un dels robatoris de la setmana passada es va perpetrar al carrer Oreneta de Boscos.

Persisteix l'onada de robatoris en les urbanitzacions de l'àrea de LlevantGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mínim de tres habitatges van ser assaltats pels lladres la setmana passada a la urbanització Boscos, segons informació a què ha tingut accés Diari Més. A aquestes accions contra la propietat privada s’han d’afegir d’altres que, sovint, es produeixen a Boscos i, també, a Cala Romana. En aquesta ocasió, els immobles afectats estan localitzats als carrers Oreneta, Àliga i Enric Morera. En el primer dels casos esmentats, el dissabte, al voltant de les 8 del vespre, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís després que saltés l’alarma. Els lladres van accedir a l’interior de l’habitatge trencant el vidre d’una finestra.

Mentrestant, el robatori al carrer Àliga es va perpetrar quan hi havia dues persones al seu interior. Una veïna de la zona va comentar que, abans del robatori, primer els lladres truquen al timbre. En alguns casos, fins i tot porten una escala per poder accedir a l’immoble per plantes superiors. El tercer dels casos va tenir lloc el dijous en una casa del carrer Enric Morera, on hi havia una noia que estava estudiant.

«Demanem càmeres»

El secretari de l’Associació de Veïns Mas Vilà Boscos, Albert Marín, va comentar a aquesta redacció que una mesura dissuasòria «seria la instal·lació de càmeres de vigilància, com s’ha fet al barri del Port, tot i que no seria una solució definitiva». Martín va recordar que «l’any 2016 CiU va presentar una moció al ple de l’Ajuntament demanant les càmeres, però tot va quedar en no res». «El govern municipal ens dóna llargues i no planteja cap alternativa», va afegir.

Martín va informar que «onades de robatoris com la dels darrers dies són cícliques i tots els anys sabem que, per aquestes dates, a l’estiu i per Setmana Santa augmenten els robatoris a les urbanitzacions d’aquesta zona».

Martín va comentar que l’oficina mòbil que recentment ha posat en marxa l’Ajuntament «ve els dijous a la tarda i els agents ens han facilitat un telèfon per trucar la Guàrdia Urbana si detectem algun moviment sospitós, mentre que els Mossos d’Esquadra fan una vigilància més exhaustiva, però tenim un problema afegit, ja que els lladres ho tenen fàcil per amagar-se al bosc».

Per altra banda, Martín va apuntar que «en la reunió anual que mantenim amb les forces de seguretat ens han dit que el nombre de robatoris d’enguany és, percentualment, similar al de l’any passat».

tracking