Diari Més

Les cooperatives de la DOP Siurana recullen un 60% menys d'oli

La Festa de l’oli Nou va tancar ahir la seva 18ena edició a la plaça Corsini

Responsables d'una de les cooperatives que ahir venien els seus olis a la Festa de l'oli Nou.

Les cooperatives de la DOP Siurana recullen un 60% menys d'oliOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Regulador Denominació d’Origen Protegida Siurana ha celebrat aquest cap de setmana la 18a edició de la Festa de l’oli Nou a la plaça Corsini, l’espai que va veure néixer aquesta fira que reuneix el millor oli de la província. «Arribem a la majoria d’edat», comentava ahir Montserrat Gelonch, responsable de comunicació de l’esdeveniment. Després de celebrar-se a la Rambla Nova, la fira va tornar a la plaça Corsini, que registra, recentment, una alta activitat amb tota mena de fires i actes de la ciutat.

Enguany la fira ha tingut tres parades menys. La producció de l’oli de les cooperatives que formen part del consell regulador ha baixat un 60%, respecte l’any passat. «Les pluges de l’abril no han caigut quan tocaven. Ja ho han venut tot», explicava Gelonch. Després de tres dies de fira, la valoració de Gelonch era positiva, tot i que encara no es coneixen les dades de vendes. El dissabte, la plaça Corsini es va omplir de gent ballant al ritme del swing amb la companyia Tarragona Swing. Desenes de persones compraven i tastaven els olis que els pagesos oferien.

Les 15 cooperatives que ahir venien i promocionaven el seu oli venien les garrafes de 5 litres a 25 euros i les de 2 a 12 euros. «Va haver-hi poca pluja l’any passat», comentava Carles Oliach, del Molí del Baix Camp /Mont-roig. Amb les fortes pluges d’aquesta tardor, els pagesos vaticinen una millor collita per l’any que ve. «També és important aquell punt de fred del novembre», apuntava Gelonch, qui afegia que cada any s’avança la collita a causa del bon temps. Les 160 marques autoritzades DOP Siurana produeixen oli de varietat arbequina. El líquid que produeixen, oli d’oliva verge extra al 100%, és el resultat del suc natural que surt de l’oliva que cullen els pagesos. El temps que transcórrer des que el pagès agafa l’oliva al camp fins que s’elabora l’oli no pot superar les 48 hores.

tracking