Diari Més

L'exposició de l'Associació Pessebrista obre amb novetats i nous diorames

Els visitants valoren els canvis que es fan tots els anys i la imaginació i valors artístics dels autors

Diorama titulat 'Jesús i els doctors', que forma part de l'exposició que es pot visitar a Sant Antoni de Pàdua.

L'exposició de l'Associació Pessebrista obre amb novetats i nous dioramesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exposició de pessebres i diorames que acull la cripta de l’església de Sant Antoni de Pàdua (Rambla Nova, 105) va rebre ahir els primers visitants. Els tres reis mags, gairebé a mida natural, reben les persones disposades a entretenir-se una bona estona observant el detalls, grans i més petits, dels tretze diorames i dos naixements populars que en formen part de la mostra de l’Associació Pessebrista de Tarragona, entitat que enguany celebra el norantè aniversari de la seva creació.

Encarna Laínez, una de les persones que van visitar l’exposició, va manifestar a aquesta redacció que «no sé quin diorama m’agrada més perquè tots tenen mil detalls, tant si els veus des de lluny com de prop: si vingués un altre dia, segur que en descobriria de nous». Laínez va afegir que «la gràcia està, precisament, en els detalls manuals, a més de les figueres, que són magnífiques». «Tots els anys trobo coses diferents i aquest m’ha sobtat un carruatge que, a dins, té un pessebre que dóna voltes, que segur que agradarà molt, sobretot als nens». Per la seva banda, Jordi Figueres va fer fotografies als diorames i pessebres populars. «Tots els anys intento visitar l’exposició, perquè m’aporta idees que després intento traduir a la realitat a casa», va dir, per afegir que «val molt la pena visitar-lo i penso que és a la canalla a qui més deu agradar veure els diorames o el carruatge que han posat aquest any».

Cèsar Suárez, membre de l’associació, va explicar que el pessebre popular «és com el que fem a casa, amb un riu fet amb paper de plata, molta molsa i suro». Xavier Virgili, també pertanyent a l’entitat, va apuntar que del segon pessebre popular de la mostra «podem dir que és popular i artístic». Per la seva part, cada un dels diorames representa una escena de la Bíblia. Entre aquestes, hi ha la titulada Jesús i els doctors, realitzada per Carles Tarragó, Xavier Fort i Àngels Boada, o Taller de Natzaret, de Josep Maria Borrut i Glòria Garcia. El preu per accedir-hi a l’exposició és d’1,5 euros.

tracking