Diari Més

Economia

El comerç es mostra optimista davant un Nadal sense la crisi d'anys passats

En barris com Sant Pere i Sant Pau resisteixen els botiguers que no van haver de tancar

La Rambla de Campclar concentra bona part del comerç d'aquest barri de Ponent.

El comerç es mostra optimista davant un Nadal sense la crisi d'anys passatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Black Friday s’ha convertit en l’avançada de la campanya comercial de Nadal, que començarà a agafar embranzida d’aquí a uns dies. El comerç del centre de Tarragona i dels barris de Ponent encaren aquest període amb optimisme, després d’uns anys que han estat marcats per la crisi econòmica. El president de La Via T, Salvador Minguella, preveu que «aquest Nadal serà millor que el del passat any, en què les circumstàncies que envolten el procés que viu Catalunya va perjudicar les vendes». «Aquest any tot està més tranquil i les coses aniran millor», va dir, per afegir que «abans anàvem cap enrere i la realitat d’ara és bona». Minguella considera, també, que el Black Friday no té una gran repercussió en el petit comerç, més aviat tot el contrari. «Retarda les vendes al novembre i avança les de desembre», va dir ahir a aquesta redacció. «Entenc el Black Friday per a les grans corporacions, però no l’entenc aplicat al petit comerç, ja que deixa poc marge».

Per la seva banda, Alfonso Sánchez, president de la Unió de Botiguers de Sant Pere i Sant Pau, va dir que «les perspectives són bones perquè sembla que l’economia està millorant». No obstant això, Sánchez va recordar que «la crisi ha tancat moltes botigues al barri i les que seguim obertes aguantem com podem».

El president de la Unió de Botiguers de Sant Pere i Sant Pau considera que el pitjor adversari al qual s’ha d’enfrontar el petit comerç és l’augment de vendes per Internet. «Més que els anys de la crisi, que van ser molt durs, patim un problema que es diu Internet, que ens està massacrant i hem d’abaratir molt els preus per poder resistir».

En un altre barri, el de Campclar, la presidenta de l’Associació de Comerciants, Manoli Paz, considera que «el ritme de vendes és, ara per ara, el mateix que el de l’any passat i, almenys, no és pitjor». «Si tot segueix en la línia actual, pensem que la campanya de Nadal anirà bé, tot i que el resultat final el coneixerem quan hagin passat les festes». A més, i en relació al Black Friday, Paz va dir que «no podem valora» els efectes que ha pogut tenir en barris com Campclar, tot i que aquest any alguna cosa s’ha fet».

Pel que fa a l’enllumenat nadalenc en zones allunyades del centre de la ciutat, Alonso Sánchez va dir que «a Sant Pere i Sant Pau es posen llums a la Rambla i no podem demanar més, ja que no ho paguem», mentre que Paz va trobar lògic que a Campclar només es posi a la Rambla, «que és un punt d’encontre».

tracking