Diari Més

La inauguració del Rec 2018 serà l'estrena absoluta del darrer film d'Emir Kusturica a l'Estat

La projecció de ‘El Pepe, una vida suprema’ tindrà lloc el dissabte 1 de desembre a les 22h al Teatre Metropol

El documental 'El Pepe, una vida suprema' presenta la figura de José Alberto 'Pepe' Mujica, president de l'Uruguai entre el 2010 i 2015.

La inauguració del Rec 2018 serà l'estrena absoluta del darrer film d'Emir Kusturica a l'EstatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La darrera pel·lícula del director Emir Kusturica, Pepe, una vida suprema, es projectarà per primer cop a Espanya en la inauguració del Festival REC de Tarragona, dissabte al vespre. Es tracta d'un documental que presenta la figura de José Alberto 'Pepe' Mujica, president de l'Uruguai entre el 2010 i 2015. La pel·lícula va ser estrenada mundialment a la Mostra de Venezia, on va rebre el Premi CICT-Unesco. El Teatre Metropol es vestirà de gala per obrir oficialment la programació del certamen, que s'allargarà fins al 9 de desembre. El film encaixa amb el festival d'enguany, que inclou el cicle RECvolucions, pel·lícules que recullen una reflexió sobre l'esperit revolucionari en l'actualitat, 50 anys després del Maig del 68.

Aclamat en dues ocasions com a guanyador de la Palma d'Or a Cannes, el director Emir Kusturica s'asseu a la taula amb José Mujica, expresident de l'Uruguai. Acompanyats també de la seva dona, crucial durant tota la seva vida, prenen mate, visiten el seu hort i departeixen sobre el sentit de la vida des d'una perspectiva política, filosòfica, estètica, i fins i tot poètica. També els visiten antics col·legues, i comparteixen moments de la seva vida actual, mentre anem coneixent l'home que va sorprendre el món pels seus valors i va esdevenir tot un fenomen i referent.

El documental recorre diferents moments en la vida de Mujica, fent un retrat amable d'un home humil que va esdevenir president de l'Uruguai mentre es mantenia fidel a les seves creences mentre impulsava el canvi. Encara orgullós del seu passat com a activista polític i guerriller, que el va portar a 12 anys de presó, El Pepe es presenta com un líder global iconoclasta que encara s'atreveix a somiar amb un món millor.

A partir de les deu del vespre, el vestíbul del teatre es transformarà en un punt de trobada de públic, directors, programadors i premsa, que podran gaudir d'un tast especial de cervesa Les Clandestines just abans de la projecció d'aquesta estrena. Les invitacions per poder assistir a aquest acte, coorganitzat conjuntament pel Festival REC i l'Ajuntament de Tarragona es poden aconseguir en diferents punts de la ciutat, com Shiva Music, El Lloro i La Cantonada.

Al cicle RECvolucions s'hi inclouen també les projeccions de M.I.A i Comandante Arian, de la directora tarragonina Alba Sotorra.

La cloenda, per a Bajo Ulloa

L'acte de cloenda serà un homenatge a un dels directors imprescindible per la configuració del cinema espanyol en els darrers anys, Juanma Bajo Ulloa, que ha signat, entre altres, la pel·lícula Airbag. La trajectòria del cineasta serà la protagonista d'una secció que proposa una reflexió i retrospectiva sense arribar a ser inabastable d'un dels directors de l'Estat espanyol que resulta imprescindible per entendre la realitat del sector. En la cloenda es projectarà Alas de Mariposa i, després, es farà una trobada amb el director. Serà dissabte 8 de desembre a l'Antiga Audiència, a partir de les 22 hores, on també s'entregaran els premis del Festival REC 2018.

tracking