Diari Més

Societat

Veïns de la Part Alta demanen que tanqui la discoteca Bloomsbury

En una petició, firmada per 132 persones, es queixen de soroll, brutícia i  baralles al carrer

Imatge de l'entrada de la discoteca Bloomsbury, en una imatge d'ahir.

Veïns de la Part Alta demanen que tanqui la discoteca BloomsburyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Farts del soroll, la brutícia i les baralles que, diuen, es produeixen als voltants del carrer Major, un grup de veïns de la Part Alta s’ha mobilitzat amb l’objectiu de tancar la discoteca Bloomsbury. A través d’una petició a la plataforma change.org, que en dos dies ha recollit 132 firmes, els veïns es queixen que la discoteca no compta amb un sistema d’insonorització de qualitat. L’Elena Apilánez és la impulsora d’aquesta iniciativa. Viu al carrer Abad i el seu edifici confronta amb el número 24, on s’ubica aquest local de nit, que obre de dijous a dissabte i acostuma a tancar entre les cinc i les sis del matí. «Algunes portes de la discoteca no estan degudament aïllades i, quan s’obre la porta principal, la música s’escolta de manera escandalosa», es queixa aquesta veïna. Fa tot just un any, alguns veïns van obrir un expedient a l’Ajuntament. Les queixes per motius semblants han anat arribant durant els últims mesos.

Alguns clients, explica Apilánez, fan les seves necessitats al carrer. Els vòmits, afegeix, són freqüents. Els treballadors de la discoteca deixen les bosses de plàstic amb els residus que generen les ampolles d’alcohol al carrer i deixen restes de líquid pels carrers. Passen hores fins que el camió d’escombraries ho neteja. El passat dissabte a la matinada, alguns veïns, cansats d’aquesta situació, van llençar aigua a les persones que eren al carrer. La presència de la Guàrdia Urbana també és habitual. El passat octubre una ambulància va acudir a la zona, degut a una baralla. Apilánez justifica la seva demanda de tancar «provisional ment i preventivament» el local. «Violen el nostre dret al descans, la salut i a la intimitat», assegura. A més, assenyala que els edificis del segle XVIII, situats al costat, es podrien trobar en risc. En algun d’aquests immobles han aparegut esquerdes i el terra s’ha enfonsat. Els veïns demanen el tancament de la discoteca fins que l’Ajuntament i els Serveis Territorials de la Generalitat puguin «avaluar integralment i amb tota independència» per aclarir si el local pot seguir desenvolupant les seves activitats en una zona «patrimonial» de la ciutat.

15 actuacions policials

Entre gener i octubre de 2018, la Guàrdia Urbana ha realitzat 15 actuacions relacionades amb les molèsties dels veïns, causades pel volum de la música o la concentració de gent. En dos ocasions, els agents van detectar «possibles irregularitats», asseguren fonts de l’Ajuntament, quan van comprovar que la música causava molèsties a la casa dels veïns.

De moment cap associació veïnal dona suport explícit a aquesta proposta. Apilánez assegura que sí té el suport de la plataforma Farts de Soroll. El Bloomsbury és gairebé l’única discoteca de la Part Alta. A la baixada de la Misericòrdia hi ha un local i, més a baix, a la Rambla Vella, s’ubica una de les principals sales de la nit tarragonina.

tracking