Diari Més

La missa de la Policia Nacional a Tarragona evidencia la divisió a l'Església a causa del procés

Un testimoni afirma que el mossén de Sant Pau s’ha negat a oficiar la missa i ha prohibit l’accés de policies armats amb metralletes

El portaveu de 'Silenci, rebeleu-vos' s'ha quedat a l'interior de l'església fins que l'han fet sortir.

La missa de la Policia Nacional a Tarragona evidencia la divisió a l'Església a causa del procésCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La missa que aquest matí s'ha celebrat a la parròquia de Sant Pau, a Tarragona, amb motiu de la seva festa de la Policia Nacional, ha posat en evidència les diferents tendències que hi ha a l'Església Catòlica pel que fa al procés polític que viu Catalunya. Des de fa mesos, al voltant de les escales de la parròquia es reuneixen seguidors de la plataforma Rebel·leu-vos contra la injustícia, partidària de l'alliberament dels presos polítics catalans. Precisament, és per aquestes escales per on han accedit a l'interior de l'església els representants dels cossos policials i de la societat civil convidats a l'acte. El carrer La Popular ha estat acordonat i vigilat pels Mossos d'Esquadra, mentre que prop de dos-cents congregats es trobaven a l'altra banda de les tanques.

A primera hora del matí Lluís Pastrana, portaveu del col·lectiu Rebel·leu-vos contra la injustícia, s'ha introduït a l'església que després ha acollit la missa dedicada a la Policia Nacional, aprofitant que es feia un acte religiós. A la sortida, Pastrana ha informat que el mossèn de Sant Pau, Joan Cañas, «ha fet fora agents de la policia armats amb metralletes». Cañas «s’ha negat a oficiar la missa» i s'ha cridat al mossèn de Sant Joan, Jordi Figueras, segons ha explicat a aquesta redacció el seu germà Jesús, qui ha concelebrat la missa amb el pare rogacionista Mario Buonnano.

Pastrana, que ha estat obligat a deixar l'església i ha anat a un pati de la parròquia, des d'on mostrava el cartell que portava a les mans a favor de l'alliberament dels presos polítics, ha afirmat que «m'han hagut d'arrossegar, perquè voluntàriament no estava disposat a sortir de l'església». Pastrana ha manifestat que «l'Església està lluny de Jesús i al costat del Cèsar, i l'arquebisbe Pujol ha fet com Pilats i s'ha rentat les mans».

Per altra banda, als concentrats a La Popular no ha agradat l'actitud del subdelegat del Govern central a Tarragona, Joan Sabaté, qui per espai de prop de vint minuts ha estat a peu de les escales de Sant Pau, esperant l'arribada d'autoritats civils i militars, sempre donant l'esquena als partidaris de l'alliberament dels presos polítics, als quals no ha dirigit la seva mirada en cap moment.

La concentració ha transcorregut amb absoluta normalitat i ha finalitat amb el cant dels Segadors, mentre que la comitiva que celebrava la festivitat de la Policia Nacional es dirigia cap a l'Original, restaurant localitzat en l'edifici dels col·legis oficials d'advocats i farmacèutics.

tracking