Diari Més

Política

Lliures promet «unir» els ciutadans «dividits» per la independència

El candidat a les municipals, Carlos Calderón, defensa les privatitzacions i una baixada d’impostos

El candidat de Lliures per Tarragona, Carlos Calderón (a la dreta), i el president del partit, Antoni Fernández Teixidó.

El candidat de Lliures per Tarragona, Carlos Calderón (a la dreta), i el president del partit, Antoni Fernández Teixidó.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lliures comença a treballar de cara a les eleccions municipals de maig de 2019 i ahir va presentar el seu candidat, Carlos Calderón.

L’advocat va ser candidat de la desapareguda Unió Democràtica al Senat en les eleccions de 2015. En un acte a la Cambra de Comerç, acompanyat del president del partit Antoni Fernández Teixidó, exdiputat de Convergència Democràtica al Parlament, Calderón va desgranar els punts que caracteritzen el partit lliberal. Calderón va assegurar que Tarragona necessita un alcalde «amb lideratge» que sigui capaç «d’unir» i no de «dividir».«Estem tots dividits per la independència», va advertir. «Si això continua, suposarà la degradació de les ciutats i provocarà més inseguretat en l’àmbit social i també en l’empresarial», va seguir el candidat de Lliures. «Ja han marxat 20.000 empreses per culpa del procés», va assegurar davant d’una sala de la Cambra de Comerç gairebé plena. Josep Maria Bonet, cap de gabinet de l’alcalde de Tarragona, escoltava atent a la primera fila de l’auditori. També assistia l’alcalde de la Pobla de Montornés, Josep Maria Santamaria. Lliures es defineix com un «partit de centre, catalanista, lliberal i humanista». «Som gent que pensem diferent. Hi ha qui ve d’ERC i Ciutadans, però compartim objectius», va subratllar Calderón. En l’àmbit econòmic, el candidat va prometre al públic una baixada d’impostos, en cas de guanyar els propers comicis i assolir el poder municipal. «Tenim menys serveis i més impostos», va traslladar Calderón als seus oients.

Privatitzacions

Durant el seu discurs, l’advocat va obrir la porta a privatitzar els serveis municipals. «Per què no? Fomenta la competència i, això, al final beneficia al consumidor, és a dir, al ciutadà», va afegir. Sobre les subvencions a les entitats, va manifestar que l’Ajuntament ha de «controlar-les, perquè els diners no vagin on no han d’anar». Sobre la immigració, Calderón es va mostrar favorable a «facilitar la inserció laboral i la integració» dels nouvinguts, però va puntualitzar: «No hem de deixar de banda els que realment viuen aquí. Tindran ajudes aquells que s’ho mereixin», va afirmar. El candidat de Lliures va dibuixar una Tarragona amb els barris «plens de delinqüència». Calderón va demanar més presència policial en alguns barris per evitar que es produeixin delictes, tot assenyalant l’increment d’un 6% en el nombre de delictes a la ciutat. El número 1 de la llista del partit a Tarragona va assegurar que el seu partit tindrà un «tracte igual» amb tots els barris de Tarragona i va proposar la figura d’un «Consell de Barris».

tracking