Diari Més

Urbanisme

La Rambla seguirà amb asfalt fins a nova data per decisió municipal

L’Ajuntament no concretarà un calendari d’obres fins que l’Oficina de Projectes decideix si es canvia el material o es manté

L'asfalt va tornar a la Rambla Nova el 2007 per acollir les parades del mercadet.

La Rambla seguirà amb asfalt fins a nova data per decisió municipalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dues coques de la Rambla Nova que van ser asfaltades el 2007, per acollir els punts de venda del mercadet de Corsini durant el temps en què el Mercat Central va estar en obres, mantindran aquesta característica fins a nova data. Així ho ha decidit ara el Govern municipal, tot i que la primera previsió va ser que les obres s’iniciarien a finals d’aquest any 2018. Fonts de l’Ajuntament han confirmat a aquesta redacció que «no és segur» que es canviï l’asfalt per un nou paviment, almenys fins d’aquí a uns mesos, ja que no s’ha establert «un calendari concret».

La decisió de retardar la possible intervenció urbanística en la Rambla Nova obeeix a diversos motius, segons van apuntar les fonts a què ha tingut accés Diari Més. Un que està valorant l’Ajuntament és que «s’ha demostrat que l’asfalt és més resistent que les rajoles i que la gent no rellisca», per la qual cosa aquest paviment és més segur.

Per altra banda, el Govern municipal no considera convenient iniciar obres que afectaran altres activitats que es duen a terme al principal passeig de la ciutat, com la Cavalcada de Reis, el Carnaval, la Setmana Santa o Sant Jordi. L’Ajuntament analitza l’opció de procedir a canviar el paviment, si finalment així es decideix, «per trams», per tal que l’afectació sigui mínima.

En aquest context, les fonts consultades van indicar que els tècnics de l’Oficina de Projectes «busquen materials adients que la gent pugui escollir en el seu moment i fer una planificació adequada de les obres per no molestar la població». Tot i això, van subratllar que «segueix ferma la intenció de fer la nova urbanització de la Rambla». Cal recordar que el 2016 l’Ajuntament va informar que es faria una campanya per tal que els ciutadans poguessin escollir el nou paviment i que es duria a terme abans del trasllat del mercadet de marxants.

A més, van insistir a dir que la zona asfaltada «no està malmesa, el seu estat és bo, la qual cosa fa que el canvi no sigui urgent». Cal remarcar que, tot i les crítiques que va haver el 2007 per la decisió d’asfaltar les dues coques de la Rambla Nova per poder acollir el mercadet dels dimarts i els dijous, la polèmica va desaparèixer amb el temps i, finalment, els ciutadans es van acostumar al nou paviment, sobretot les persones nascudes abans de la dècada dels vuitanta, que va ser quan l’alcalde Josep Maria Recasens va decidir reformar el passeig i substituir l’asfalt per rajoles.

La decisió de no iniciar la renovació del paviment aquest 2018 suposa un fre a l’execució del projecte. El passat mes de juny, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va manifestar que, «un cop decidit el material i el disseny, s’engegaran les obres, que començaran abans d’acabar aquest any».

El mercadet va abandonar la Rambla Nova onze anys després de deixar Corsini com a conseqüència de la reforma del Mercat Central i ja ha tornat al mateix lloc, mentre que la reurbanització de l’espai que va ocupar encara trigarà uns mesos a ser una realitat. L’elecció del material segueix en l’aire.

tracking