Diari Més

El carilló del Mercat Central sona per primer cop

Centenars de tarragonins no s’han volgut perdre la inauguració del mecanisme, que sonarà cada dia de l’any a les 12h i a les 18h

Imatge del carilló en la seva primera 'actuació'.

El carilló del Mercat Central sona per primer copMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carilló del Mercat Central ja està en funcionament. Diversos tarragonins s’han concentrat a la plaça Corsini per observar com el mecanisme s’activa per primer cop. Les diverses figures del seguici festiu, creades pel joier Joan Serramià, han sortit a les 12 en punt per les portes del carilló a ritme de l’Amparito Roca, un moment molt esperat per a molts veïns de la ciutat encuriosits amb l’estrena del mecanisme.

La jornada festiva, presentada per la periodista tarragonina Danae Boronat, ha començat a les 11.30h. L'encarregada d'encetar l'acte d'inauguració ha estat la Coral del Col·legi Joan Roig, que ha oferit un concert als assistents. També diversos vídeos i imatges del rellotger i de l'escultor i joier encarregat de fer les figures del seguici del mecanisme, Joan Serramià, han precedit la primera inauguració del carilló. Després dels parlaments de diversos polítics de la ciutat, entre ells l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, i que representants dels elements del seguici festiu representats hagin pujar a l'escenari, ha arribat el moment més esperat: l'Amparito Roca ha començat a sonar i les figuretes del seguici han començat a rodar per primera vegada.

La festa, però, només acaba de començar. A les 17.30h actuarà en el mateix emplaçament la Banda Unió Musical de Tarragona per tal de fer la segona inauguració, ja que el mecanisme es tornarà a activar a les 18h. També a aquesta hora es farà l’encesa dels llums de Nadal de l’interior del Mercat Central.

La festa al voltant de l’estrena del carilló tarragoní continuarà el dijous i el divendres. Demà 22 de novembre es farà un brenar gratuït de pa amb xocolata fins a exhaurir existències a les 17.30h, just abans que el carilló s’activi a les 18h. El divendres 23 la companyia La Tal presentarà l’espectacle Tic-tac, tic-tac, de 20 minuts de duració i que es farà en diferents passis (12.10h, 13.10h, 17.10h, 18.10h, 19.10h, 20.10h).

El carilló del Mercat Central de Tarragona sonarà cada dia de l'any a les 12h i a les 18h. Durant l'estiu s'hi afegirà un tercer passi a les 20h.

Els tarragonins no s'han volgut perdre la inauguració del Carilló del Mercat Central.

El carilló del Mercat Central sona per primer copDiari Més

tracking