Diari Més

Història i Patrimoni

L'arqueologia cristiana hispànica presenta les novetats en un congrés

Un total de 66 investigadors provinents de diversos països exposaran el resultat del seu treball en el marc d’una trobada internacional a la URV

Andreu Muñoz, Joaquin Ruiz de Arbulo i Jordi López, responsables de l'organització del congrés.

L'arqueologia cristiana hispànica presenta les novetats en un congrésOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demà, dimecres, comença a Tarragona la quarta edició del Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, que inclou la setena Reunió d’Arqueologia Cristiana Hispànica després de quinze anys sense celebrar-se. La trobada se celebrarà a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV fins al dissabte 24 de novembre. Un total de 66 investigadors presentaran el resultat dels seus treballs en una cita on s’esperen importants aportacions científiques.

Joaquin Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la URV i coordinador del congrés, va destacar que la conferència d’obertura, que tindrà lloc demà, a partir de les 19.30 hores, «està oberta al públic en general que està interessat en l’arqueologia dels temps dels primers cristians de la península». Ruiz de Arbulo va destacar que intervindran especialistes de Tarragona, Còrdova, Mérida i Cartagena, «les quatre grans ciutats tardoromanes del període de cristianització de la península».

Per la seva banda, l’arqueòleg i director del Museu Bíblic Tarraconense, Andreu Muñoz, va manifestar que «Tarragona és una de les seus més antigues del cristianisme i va ser aquí on es troba la primera documentació martirial del món romà, com són les actes de Sant Fructuós». Precisament, el pròxim divendres, a les 20.30 hores, els investigadors assistents al congrés podran assistir a una reconstrucció que farà l’Associació Cultural Sant Fructuós a la Necròpolis Paleocristiana, on el fil conductor serà la Nina d’Ivori. Muñoz es va mostrar molt satisfet que Tarragona torni a celebrar la Reunió d’Arqueologia Cristiana Hispànica. «La darrera edició es va fer a València fa quinze anys», va subratllar.

Jordi López, investigador de la URV i de l’ICAC, va anunciar que «la resposta al congrés ens ha desbordat i haurem de fer sessions paral·leles, ja que es presentaran 66 treballs i vuit pòsters, per la qual cosa les exposicions seran, com a màxim de quinze minuts». El contingut serà «un llibre que es presentarà el novembre del 2019», va afegir.

tracking