Diari Més

Gaudeix i degusta la tradicional calçotada, del camp a la taula, al restaurant Sol Ric de Tarragona

Fins a l’abril, l’emblemàtic restaurant oferirà un menú que aposta pels productes km 0

El passat dijous, 15 de novembre, es va fer la calçotada de presentació d'aquesta temporada.

Gaudeix i degusta la tradicional calçotada, del camp a la taula, al restaurant Sol Ric de TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quins són els ingredients que fan falta per gaudir d’una calçotada de 10? Llonganissa amb fesols, xai, patates i tomàquets al caliu, carxofes a la brasa, un entorn on passar una estona agradable amb la millor companyia i, com no pot ser d’una altra manera, uns bons calçots. Tots ells es poden trobar a Sol Ric. El restaurant tarragoní ha donat el tret de sortida a la Temporada de Calçots. Des d’ara i com a mínim fins al mes d’abril, oferiran a tots aquells comensals que vulguin una tradicional calçotada, per un preu de 35 euros, que també inclouen la beguda i els postres.

L’establiment, que fa gairebé mig any va canviar de gestió, està fent una clara aposta per fer de la gastronomia tota una experiència. Així ho va fer a la temporada estival o durant les jornades dels bolets, que s’han celebrat recentment, i ara continua amb les calçotades. «Per les reserves que ja tenim i les que tindrem, el restaurant es farà petit», afirmava el nou propietari, Francesc Ferreres, més conegut com a Paquito per a molts tarragonins, en la presentació de la Temporada de Calçots.

La qualitat i el respecte per als productes de la terra és la inspiració del menú calçotada. En aquest sentit cal destacar que Sol Ric ha comprat la collita completa d’una finca de 6 hectàrees de la Selva del Camp, que els proporcionarà uns 80.000 calçots per oferir als seus clients. Aquests terrenys, a més, els proporcionaran 1.000 quilos de carxofa d’alta qualitat, que se sumaran a la carn que inclou el menú.

La nova etapa del Sol Ric

Des dels seus inicis, Sol Ric ha estat un dels emblemes de la restauració tarragonina, gràcies a la combinació de gastronomia tradicional catalana i un indret únic, en una antiga masia del segle XVIII al costat de la platja de l’Arrabassada. Ara, amb el canvi de propietaris, aquesta essència es manté, però amb un esperit renovat.

«És un lloc molt emblemàtic, i ara el Sol Ric torna a agafar la seva força», comentava Francesc Ferreres. Quan se li pregunta que l’ha dut a involucrar-se en aquest projecte, en Paquito reconeixia que hi havia una part de romanticisme en la decisió: «Conec el Sol Ric de fa més de 38 anys, la primera vegada que vaig venir-hi va ser els meus sogres quan començava a festejar amb la meva dona. Ho tinc totalment gravat a la memòria». I és justament la seva implicació personal i la del director comercial del restaurant, Roberto Iserte la que explica la il·lusió i l’empenta que caracteritzen aquesta nova etapa.

S’ha fet una renovació de diferents aspectes, segons explicava el mateix Ferreres. Un d’ells és un dels menjadors interiors que s’ha condicionat. També hi ha la zona chill out, que ha estat la gran protagonista de les nits d’estiu al Sol Ric, o la zona infantil, cosa que fa del restaurant el lloc perfecte per a les famílies.

Un altre dels canvis ha estat l’ampliació de l’horari. I és que ara Sol Ric obre tots els dies de l’any, en horari de migdia i nit. A partir de l’1 de desembre, ampliarà encara més el seu horari, amb una nova possibilitat per gaudir a taula: els esmorzars de forquilla. Una proposta que de ben segur que farà les delícies de tots aquells que s’hi apropin.

Francesc Ferreres, el nou

Gaudeix i degusta la tradicional calçotada, del camp a la taula, al restaurant Sol Ric de TarragonaOlívia Molet

Detall d'una teula amb calçots.

Gaudeix i degusta la tradicional calçotada, del camp a la taula, al restaurant Sol Ric de TarragonaOlívia Molet

tracking