Diari Més

Reivindicació

La FAVT recull firmes per exigir més vigilància policial a peu

En tres hores va rebre més de 400, aprofitant el mercadet de Bonavista dels diumenges

Fernández, tercera per l'esquerra, i tres persones en el moment de signar el document.

La FAVT recull firmes per exigir més vigilància policial a peuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) i les entitats membre recullen signatures per pressionar davant l’administració per reduir la inseguretat i l’incivisme als barris de la ciutat. Entre les 10 i les 13 hores d’ahir, diumenge, la federació va recollir més de quatre-centes firmes en un punt d’informació que va instal·lar al mercadet de Bonavista.

Lilian Fernández, vicepresidenta de la FAVT, va mostrar-se molt satisfeta per la participació de la gent i va dir que aquesta iniciativa forma part de la feina que fa la Comissió de Seguretat. «Treballem de manera conjunta a l’Ajuntament i, de fet, a petició nostra, recentment s’ha posat en marxa un servei de patrulles de proximitat i d’oficines mòbils de la Guàrdia Urbana, però volem que s’adoptin més mesures». La FAVT reclama «més efectius, ja que les patrulles de proximitat es fan amb els mateixos que hi havia».

La voluntat de la FAVT és «entregar les firmes a l’Ajuntament i a la Generalitat, perquè cada administració té les seves competències». «Com a veïns, volem que augmenti la seguretat», va dir Fernández. Per altra banda, preocupa a la FAVT «l’ocupació d’habitatges», un fenomen «en augment». Fernández va indicar que «no disposem d’estadístiques, però sí que sabem que l’ocupació està creixent».

Els signants

El ritme de recollida de signatures va ser frenètic al llarg de les tres hores. Una de les persones que va secundar la iniciativa va ser Lola Fusté. «Dono suport a aquesta recollida de signatures perquè, si la gent no ens fem al carrer, malament». Fusté va explicar que «a la meva mare la van ingressar per una parada cardíaca i a l’ambulància que la va traslladar no hi havia mantes». També va aportar la seva signatura Ángel Gómez. «Veig bé aquesta recollida de firmes perquè s’han d’arreglar coses». «Visc a Bonavista i penso que ens tenen una mica abandonats», va dir, per afegir que «hauria d’haver-hi més controls i vigilància». Mentrestant, José Manuel Ortiz va comentar que «la seguretat se’ns està anant de les mans». Cal més vigilància i lleis que siguin més contundents», va remarcar. La veïna de Torreforta Concepción Gallego va manifestar que «cal més seguretat i neteja pública». «Amb més Guàrdia Urbana, estaríem més tranquils, perquè quan arriba la nit, en algunes zones has d’anar mirant cap enrere», va dir.

tracking