Diari Més

Infraestructures

La bassa gran de l'Anella segueix trencada passat un mes dels aiguats

Aquesta infraestructura es va construir per controlar el flux d’aigua provinent de punts més elevats

L'aigua de la bassa gran, ara gairebé buida, va sortir per aquest forat que va ocasionar una de les tempestes de l'octubre.

La bassa gran de l'Anella segueix trencada passat un mes dels aiguatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bassa gran de laminació de l’Anella Mediterrània segueix trencada, transcorregut un mes de les pluges torrencials que li van provocar greus danys. Un veí de la zona va advertir ahir a aquesta redacció que no s’ha arranjat el forat que va crear la tempesta com a resultat de l’erosió del terreny. Aquest fet va determinar que la bassa secundària, de mida més petita, acumulés molta aigua i es va desbordar. Les dues basses estan localitzades a pocs metres de distància de l’avinguda Josep Tarradellas i de l’Escola Ponent.

El desbordament d’ara fa un mes va provocar la inundació de carrers pròxims dels barris de Torreforta i El Pilar, com Llobregat, Montsant i Foix, que van aparèixer plens de terra i pedres arrossegades pel corrent. Una setmana abans havia passat el mateix, també a causa de les fortes pluges que van caure sobre Tarragona.

El veí de la zona va explicar que «s’ha fet alguna actuació en la bassa més petita, però no en la gran». En cas de noves pluges torrencials, la bassa gran no podria recollir l’aigua, que aniria a la secundària». En cas d’arribar-se a aquest cas, «tornarien a inundar-se els carrers pròxims, com va passar ara fa un mes», va apuntar. A més, les zones de recollida d’aigües dels carrers estan obturades per la presència de terra i roques, per la qual cosa «l’aigua no podria ser recollida per la xarxa de clavegueram», va afegir. El veí va subratllar que, «si les basses estan trencades, no podrien complir el seu objectiu, ja que no retindrien l’aigua i aquesta aniria als carrers».

Les basses es van construir amb la finalitat de controlar el cabal d’aigües provinents de punts més elevats localitzats a l’altura de l’autovia A-7, però la gran quantitat generada pels darrers episodis de pluja va fer que es desbordessin.

tracking