Diari Més

Mobilitat

L'AMPA de l'escola Sant Pau vol una parada de la línia 8 davant del centre

El col·legi no té connexió des de l’Arrabassada i Boscos, on resideixen molts dels seus estudiants

Entrada de l'escola Sant Pau Apòstol.

L'AMPA de l'escola Sant Pau vol una parada de la línia 8 davant del centreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola Sant Pau Apòstol es troba al número 1 del Passeig de Torroja, al costat del Camp de Mart. L’autobús de la línia 21 té una parada davant del centre. Els mares i pares dels alumnes, però, expliquen que el recorregut del bus no és «útil» pels seus fills, ja que no para a la Vall de l’Arrabassada, ni tampoc a Boscos, on resideixen molts dels estudiants.

Des de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del Sant Pau, desenes de famílies demanen que la línia 8, que sí que es desplaça fins a aquestes urbanitzacions, tingui una parada davant d’aquest centre concertat. De moment es tracta d’una petició interna de l’AMPA, però pares i mares es plantegen traslladar la demanda a l’Ajuntament. «Alguna mare m’ha explicat que agafa, amb el seu fill, el 8 fins al Club Natació Tarraco i, allà, fan transbord amb el 21, però això, a les vuit del matí, és una feinada», explica Geòrgia González, secretària de l’AMPA i mare de dos alumnes.

La línia 8 connecta el barri de Llevant amb el centre de Tarragona. Avança pels carrers Llorenç Vilallonga, Joan Fuster, Internet i, abans d’arribar al carrer de l’Ermita de la Salut Arrabassada, tomba a l’esquerra per l’avinguda Amadeus Mozart. Un autobús que seguís la trajectòria en direcció al centre connectaria directament aquestes urbanitzacions amb l’escola, que compta amb uns 1.000 alumnes, aproximadament. La línia 21 surt de l’estació de tren i para davant del centre. «Ve buit, és una llàstima. No fa un recorregut útil pels alumnes», assegura González.

La Vanessa Gómez, vicepresidenta de l’AMPA feia el transbord per arribar al centre. Ara, diu, és impossible, ja que els horaris de les dues línies no ho permeten. El trajecte a peu des de les piscines Tarraco fins a l’escola tampoc és una alternativa. «La vorera és molt estreta i és molt incòmode passar-hi amb el cotxet. Si et trobes gent, has d’anar per la carretera. No vas tranquil·la», assenyala Gómez.

El problema que tenen els pares i mares per aparcar al centre és una de les causes que ha portat a l’AMPA a demanar una parada de la línia 8 d’autobús. Al passeig de Torroja són freqüents els embussos generats pels cotxes que recullen o deixen els seus fills. Molts pares donen voltes per buscar aparcament o, directament, aparquen en doble filera. Els vehicles circulen a gran velocitat per aquest carrer, segons explica González, que igual que Gómez, proposa instal·lar-hi bandes per reduir la velocitat a la zona.

tracking