Diari Més

Mobilitat

Retard en l'activació dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

L’Ajuntament anuncia que el servei de tres carregadors inoperatius, que havia d’operar el setembre, comenarà a funcionar el desembre

El punt de recàrrega de l'avinguda Vidal i Barraquer.

Retard en l'activació dels punts de recàrrega per a vehicles elèctricsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona disposa de cinc punts de recàrrega per a cotxes elèctrics. D’aquests, actualment només funcionen dos. Es tracta dels carregadors situats a l’Anella Mediterrània, que tenen plaça per a quatre cotxes i que van començar a operar a principis d’agost. La plaça Imperial Tarraco acollirà un sisè punt, les obres del qual encara no han començat. L’endarreriment de les obres i les posteriors modificacions tècniques de les instal·lacions ha endarrerit dos mesos la posada en marxa d’aquests carregadors, que es troben instal·lats des del juliol. Ajuntament, l’empresa adjudicatària del servei i Endesa donen diferents arguments per justificar que els carregadors no estiguin funcionant. Un d’aquests punts es troba al carrer Salvador Espriu, a la Vall de l’Arrabassada. Des d’Etecnic, empresa tarragonina que instal·la aquestes plataformes, explica que falta un permís municipal per avançar en la instal·lació. Des d’Endesa asseguren que falten «permisos» tant de l’Ajuntament com d’aquesta empresa per poder posar en marxa el servei. Fonts de l’Ajuntament asseguren que la «previsió» és que aquesta estació de càrrega i la de l’avinguda Vidal i Barraquer, davant de la Tabacalera, disposin de subministrament elèctric «als voltants del 26 de novembre» i que, al desembre, ja estigui en funcionament. El consistori afirma que la situació es repeteix en el cas de l’estació de les Gavarres, que ja té subministrament elèctric. Des d’Etecnic, asseguren que falta el comptador elèctric d’Endesa per començar a operar. Entre 15 i 60 minuts de càrrega Aquestes estacions elèctriques proliferen per tot el país. Espanya compta amb 6.871 endolls. Els punts de càrrega instal·lats a Tarragona tenen una capacitat per carregar la bateria d’un cotxe en un temps d’entre 15 i 30 minuts, si és de càrrega ràpida, o una hora, en els casos de càrrega semi ràpida.

Entre 15 i 60 minuts de càrrega

Etecnic i l’Ajuntament van firmar el contracte per la instal·lació de les estacions el 22 de maig. Fonts d’Etecnic expliquen que l’Ajuntament va prohibir fer obres al juliol, durant els Jocs Mediterranis, i també tot l’agost, cosa que va provocar un endarreriment. La previsió inicial era que tots els punts comencessin a funcionar al setembre. La ubicació de l’estació de la Imperial Tarraco s’ha hagut de canviar, ja que es tracta d’una zona sensible per on passen connexions de llum i aigua de la ciutat. Des d’Etecnic assenyalen que el fet que els canvis en les instal·lacions d’hagin de consensuar entre quatre actors diferents retarda la instal·lació de les estacions.

tracking