Diari Més

Política

Lliures presentarà candidatures a Tarragona, Reus, Salou i Cambrils

A Tarragona i Cambrils té candidats, a Reus hi ha dos possibles  i, a Salou, té el finançament, la llista i es busca qui l’encapçali

El president del partit, Antonio Fernández Teixidó durant la presentació del partit a Tarragona, l'any 2016.

Lliures presentarà candidatures a Tarragona, Reus, Salou i CambrilsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lliures, el partit fundat per diputats no independentistes de l’antiga Convergència i d’Unió i presidit per l’exconseller i exdiputat de CDC Antonio Fernández Teixidó, concorrerà, finalment, a les eleccions municipals en quatre municipis tarragonins: Tarragona, Reus, Salou i Cambrils.

Després d’haver descartat concórrer a les eleccions del 21-D, la nova formació política buscarà el seu forat a l’escena política a les eleccions municipals del mes de maig a Catalunya i, a la demarcació de Tarragona, ho farà a quatre fronts.

A Tarragona, és on la seva candidatura està més madura i, aviat, presentarà públicament el cap de llista. La capital tarragonina és, de fet, on el partit veu més possibilitats d’aconseguir un regidor i, fins i tot, lluitar pel segon. Lliures espera nodrir-se dels votants que han quedat políticament orfes després del gir de Convergència cap a l’independentisme. Espera omplir també el forat que ha deixat buit el PP entre els seus votants afins al catalanisme no independentista, un grup que reflecteix l’exdiputada del PP Montserrat Nebrera, qui dóna suport a la nova formació. Lliures treballarà per aconseguir representació al consistori tarragoní als barris de amb aquesta via política intermèdia.

El nou partit espera també conquerir terreny polític a dos dels municipis amb més població de la Costa Daurada: Cambrils i Salou. A Cambrils, Lliures ha posat ja nom i cognoms al seu candidat. Es tracta d’un polític en actiu actualment, el nom del qual es donarà a conèixer més endavant. I, a Salou, tot i que es té el finançament i massa social i organitzativa, es troba encara buscant el cap de llista idoni que disputi l’alcaldia a Pere Granados.

Finalment, a Reus, la formació –que es defineix com a «liberal»– compta amb dos candidats possibles a encapçalar la llista electoral del maig.

Amb Manuel Valls

Lliures concorrerà als comicis municipals també a Roses i a Lleida. A Barcelona, d’altra banda, manté negociacions obertes amb l’exministre francès Manuel Valls per a obtenir pactes de cara a formar part de la candidatura transversal que proposa per a disputar l’alcaldia de Barcelona a Ada Colau.

Presentació a Tarragona

El partit Lliures es va presentar en societat a la ciutat de Tarragona el 30 de novembre de 2016. Ho va fer en un acte públic a l’Hotel Ciutat de Tarragona, on va intervenir l’exdiputat de CDC Antoni Fernández Teixidó, president de la formació política. Teixidó defineix Lliures com un partit catalanista de centre, contrari a la independència de Catalunya i també crític amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que va intervenir l’autonomia catalana.

El passat 16 de juny Lliures celebrava un any des de la seva fundació. En el comunicat per a celebrar l’efemèride l’equip executiu del partit assegurava que «les institucions catalanes s’han convertit en administracions que, lluny de procurar fer la vida millor a les persones, serveixen únicament per atiar el foc de la discòrdia i fer-nos difícil i preocupant el nostre dia a dia.» «Vivim una etapa en la qual sentir-te catalanista sembla que sigui dolent, a ulls dels dos blocs enfrontats. Però nosaltres creiem que és tot el contrari i volem treballar per, des del catalanisme, fer que Catalunya sigui de nou una societat en pau i que avança», afegien. «Els uns, radicalitzats en un nacionalisme cada cop més dur i danyí. Els altres, contraris a reconèixer l’evident singularitat catalana com a terra amb una cultura, una llengua i unes tradicions que mereixen ser promogudes i respectades. No són bons moments, sens dubte, per la Catalunya que tots hem estimat sempre», finalitzava, tot situant-se al centre de l’espectre polític català.

tracking