Diari Més

Societat

Un centenar de persones assisteixen a les Jornades Científiques de Mediterrània

Les xerrades i la tauda rodona que s'han fet han tractat sobre l'economia circular

Les XXVI Jornades Científiques de Mediterrània han tractat sobre l'economia circular.

Un centenar de persones assisteixen a les Jornades Científiques de MediterràniaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha acollit aquest dijous la 26a edició de les Jornades Científiques, un esdeveniment organitzat per Mare Terra Fundació Mediterrània amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Un centenar de persones han assistit a les jornedes, on l’eix central era l’economia circular. Tal i com ha afirmat el president de Mediterrània, Ángel Juárez, en l’acte de clausura, «per a nosaltres és un orgull que 26 anys després de la seva posada en marxa les Jornades Científiques continuïn generant tanta expectació. Això significa que estem fent les coses bé i ens anima a seguir treballant per superar-nos».

Durant el matí, Juan Antonio Duro (URV), Santiago Castellà i Cristina Guillen (ambdós de Tarragona Smart Mediterranean City), Anna Pérez (Institut de Recerca en Tecnologia Agroalimentària –IRTA-) i Xavier Ribera (BASF) han impartit xerrades sobre diverses qüestions relacionades amb l’economia circular.Per altra banda, Albert Vilalta (SUEZ), Tomàs Carot (Sirusa) i Natàlia Ascasio (Griñó Ecologic) han participat en una taula rodona titulada ‘Els residus i l’economia circular’. Així doncs, durant la jornada s’ha parlat sobre l’economia circular enfocada en la industria agroalimentària, l’adaptació de la indústria química a aquesta estratègia o com es poden beneficiar les ciutats (i els seus habitants) de l’economia circular, entre d’altres qüestions.

Una de les principals conclusions del dia és que l’economia circular no és una moda passatgera sinó que té i tindrà un rol molt important en les transformacions econòmiques i socials que es viuran en els propers anys.

tracking