Diari Més

Medi Ambient

Queda deserta la licitació per al control de porcs vietnamites a Tarragona

Nova Eucària ha format un equip de voluntaris que ha aconseguit esterilitzar a alguns mascles

Alguns exemplars de porcs vietnamites de la colonia que hi ha a Sant Pere i Sant Pau.

Recapten diners per poder castrar els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant PauNova Eucària

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els porcs vietnamites i els híbrids amb senglars proliferen aTarragona, però la licitació per a gestió del seu control ha quedat deserta, segons informa l'entitat Nova Eucària.

Els porcs vietnamites s'estenen pels barris perifèrics deTarragona, encara que es concentren sobretot al parc de la Muntanyeta del barri de Sant Pere i Sant Pau.

L'Ajuntament deTarragonaha tret a licitació el control d'aquests animals en tota la ciutat, encara que l'oferta estipulava un termini de quatre mesos i ha quedat deserta.

Nova Eucària, que ha anat mantenint reunions amb l'Ajuntament per abordar aquest problema, critica que la licitació havia de ser només per a la colònia de Sant Pere i Sant Pau i va canviar per sorpresa a tota la ciutat.

Això implica que el guanyador del concurs havia d'esterilitzar, vacunar, identificar, rescatar, atendre, acollir i donar en adopció a tots els porcs vietnamites i híbrids en un termini de quatre mesos.

Les bases no tenien en compte ni el nombre d'exemplars ni que està vetat legalment adoptar híbrids, la qual cosa dificulta la gestió.

Nova Eucària denuncia igualment que els porcs vietnamites pateixen vandalisme, atacs de gossos i falta de menjar apropiat.

L'entitat ha format un petit equip de voluntariat que ha aconseguit esterilitzar a alguns mascles per estabilitzar la colònia.

tracking