Diari Més

Alimentació

Premien un projecte d'alimentació saludable a les escoles de l'Eurecat, la URV i el Sant Joan de Reus

Els XI Premis Estratègia NAOS han guardonat l'EYTO-kids, que busca millorar els estils de vida dels nens

Els premis NAOS

Premien un projecte d'alimentació saludable a les escoles de l'Eurecat, la URV i el Sant Joan de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els XI Premis Estratègia NAOS han guardonat el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus pel projecte EYTO-Kids (European Youth Tackling Obesity in Kids), en reconeixement a la seva contribució a la promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit escolar.

Els premis NAOS, que atorga l’Agència Espanyola de Consum, tenen com a finalitat reconèixer i donar major visibilitat a programes, intervencions o altres iniciatives que entre els seus objectius contribueixin a la prevenció de l'obesitat, mitjançant la promoció d'una alimentació saludable i de la pràctica d'activitat física regular.

Els investigadors de EYTO-Kids

són les doctores Rosa Solà, Elisabet Llauradó, Lucía Tarro, Magaly Aceves-Martins i Montse Giralt i el doctor David Moriña.

L’objectiu del projecte, que va tenir finançament de l’Obra Social La Caixa, va ser millorar els estils de vida, mitjançant la implicació d’adolescents que van crear, dissenyar i implementar activitats per als escolars més joves que ells, a partir d’activitats basades en estratègies d’educació entre iguals i de màrqueting social per facilitar l’elecció d’hàbits saludables, com la reducció del consum de begudes ensucrades, de menjar ràpid i de dolços i del temps passat davant les pantalles.

L'estudi pilot es va implementar a les escoles d’educació primària de Reus i hi van participar quatre instituts i vuit escoles com a grup d’intervenció i tres instituts i vuit escoles com a grup control. Es van dur a termecinc etapes: la capacitació dels adolescents, el disseny de les quatre activitats i la seva exhibició, estandardització i implementació a les escoles.

Després de deu mesos, hi van participar 702 escolars (375 intervenció i 327 control) i 202 adolescents (94 intervenció i 98 control). Al finalitzar l’estudi, en el grup d’intervenció, el 50 per cent dels escolars prenia més d’una fruita al dia, i el 70 per cent feia més d’una hora d’activitat física diària. A més a més, comparat amb el grup control, es va poder observar un augment en les nenes del grup intervenció de 15,6 minuts a la setmana d’activitat física.

tracking