Diari Més

El jutge arxiva una denúncia per les càrregues de l'1 d'octubre a l'IES Tarragona

Segons l’advocat de la víctima, el jutge no pot «determinar com ni qui produeix l’agressió»

Marc Mestre amb el seu advocat

El jutge arxiva una denúncia per les càrregues de l'1 d'octubre a l'IES TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona ha arxivat una denúncia d’un lesionat per la Policia Nacional durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 a l’IES Tarragona. Marc Mestre, estudiant de 20 anys, va rebre un cop de massa d’un agent d’aquest cos policial quan desenes d’antiavalots intentaven accedir al recinte on es produïa la votació. Ramón Setó, advocat de Mestre, ha recorregut l’arxivament de la causa que va tenir lloc el 31 d’octubre.

Segons Setó, el jutge no ha pogut acreditar «com ni qui produeix l’agressió». És el mateix motiu pel qual els jutges han arxivat desenes de denúncies d’agressions a tota Catalunya. Setó va demanar al jutge que declarés un testimoni, que finalment, el magistrat no va cridar, una situació que de vegades es produeix. «No em sorprèn l’arxiu. Volen oblidar el que va passar aquí aquell dia, però hem de seguir insistint en denunciar-ho. Només posàvem un paper a una caixa de plàstic», explicava ahir Mestre a aquest diari. «Van voler demostrar la força que tenen», afegia.

El Marc es trobava a l’institut des del dia anterior. Al migdia, desenes d’antiavalots van arribar a les portes del centre. «Havíem apartat a la gent gran de l’entrada», relata aquest jove. «Em van empentar i em van donar un cop a l’esquena amb la fusta de la massa», segueix. Després de l’agressió es va dirigir a l’Hospital Santa Tecla. Amb l’ informe mèdic de lesions a la mà es va dirigir als jutjats a denunciar els fets.

A finals d’octubre, Mestre va declarar davant el jutge, que li va preguntar si podia identificar l’agressor. «No vaig poder, perquè, a més, molts policies no portaven plaques d’identificació», assegura. «Es veia la ràbia que tenien», afegeix el jove que va patir danys psicològics a causa de l’«ansietat» que, diu, li va generar l’agressió. La policia va emportar-se les urnes del centre. Quan van abandonar l’institut, es van trobar una plaça imperial Tarraco plena de gent. En aquell moment es van produir càrregues policials que van causar diversos ferits com el president d’ERC, Sergi Albarrán, que va ser agredit dos cops en pocs minuts. Mestre explica que va haver-hi més persones agredides com una dona gran a qui van trencar un braç.

El 24 de juliol un jutge de Barcelona va arxivar 43 denúncies de persones que asseguraven que havien estat agredits aquell 1 d’octubre per la Policia Nacional. Segons el jutge, no hi havia proves per identificar els agents que haurien provocat les lesions. En els casos en què sí es disposava de proves, com ara vídeos, el magistrat assegurava que l’actuació policial va ser proporcionada.

tracking