Diari Més

Procés

Tercera Joventut per la República fa una campanya d'autoinculpació

Homenatgen botiguers que van rebre una carta anònima per tenir llaços grocs als establiments

Ton Gené dirigeix unes paraules a les persones concentrades a la plaça dels Castellers.

Tercera Joventut per la República fa una campanya d'autoinculpacióCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tercera Joventut per la República, organització que defensa el dret dels catalans a autodeterminar-se, va anunciar ahir que ha iniciat una campanya d’autoinculpació. Un dels seus membres ho va dir en el decurs d’un acte celebrat a la plaça dels Castellers, en què es va retre homenatge als propietaris d’una botiga d’alimentació i d’una pizzeria que el passat febrer van rebre una carta anònima amenaçadora per col·locar llaços grocs als seus establiments.

El portaveu del grup va manifestar que «ser independentista no és un delicte, ho és que et tanquin a la presó per les teves idees i, com nosaltres tenim la mateixa culpa que les persones represaliades per l’1-O, iniciem una campanya d’autoinculpació». «Complir el manament del poble no és un delicte i nosaltres vam amagar les urnes, vam anar als col·legis electorals, vam votar i, per tant, ens autoinculpem». El portaveu va procedir a la lectura d’un esborrany i va anunciar que, en els pròxims dies, «tindrem el text definitiu que donarem a signar a aquelles persones que es vulguin autoinculpar».

Per altra banda, el portaveu de Tercera Joventut per la República va informar de la «recuperació de la caixa de resistència», per fer front als prop de cinc milions d’euros que el president Artur Mas i altres persones hauran de pagar per l’organització de la consulta del 9–N.

Amenaces pels llaços grocs

El propietari de Verdures Ton va rebre, el mes de febrer d’aquest any, una enigmàtica carta d’unes suposades clientes que li demanaven que no portés el llaç groc en suport als presos polítics empresonats. En cas contrari, deixarien de ser clientes. La carta, remesa des de Barcelona i amb moltes faltes d’ortografia, va tenir com a resposta infinitat de mostres de solidaritat, tant dels clients habituals com de persones que, en assabentar-se de la notícia, es van apropar a la botiga per fer les compres i dedicar-li paraules de complicitat.

Ahir, Ton Gené va dir que, en rebre la carta, l’ensurt li va durar «trenta segons» i no va dubtar a «fer-la pública a través dels mitjans de comunicació». Gené va animar els presents a «no tenir por» i a «seguir lluitant per la república des del pacifisme». També va recordar que la carta que va rebre «estava escrita en castellà, un idioma que estimo perquè tinc molts amics que parlen castellà». No van poder assistir a l’acte els representants de la pizzeria.

tracking