Diari Més

Reivindicació

Els lletrats de Justícia no descarten protagonitzar una vaga indefinida

No els augmenten el sou des del 2009

Un grup de lletrats, ahir a les escales de l'Audiència.

Els lletrats de Justícia no descarten protagonitzar una vaga indefinidaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels sindicats de Lletrats de l’Administració de Justícia van protagonitzar ahir una aturada de dues hores per reivindicar un augment de salari i de plantilla. A les comarques de Tarragona hi ha una setantena de lletrats –els antics secretaris judicials–, dels quals una trentena exerceixen a la capital. A les onze del matí, un grup de lletrats es va concentrar davant l’Audiència Provincial, mostrant cartells en què es podien llegir frases com «El Ministeri de Justícia ens discrimina», «Protesta davant la discriminació salarial» o «Dignes en funcions i en retribucions».

Un portaveu dels concentrats va informar a Diari Més que «el 2009 vam assumir noves funcions que eren competència dels jutges i, a causa de la crisi econòmica, vam estar d’acord en mantenir el salari, però, onze anys després, no se’ns ha equiparat el sou, no ha augmentat, i sí la feina». A més de la reivindicació salarial, els lletrats afirmen que «hi ha una manca de plantilla i de mitjans materials i personals», fins al punt que hi ha moments en què «estem obligats a assumir dos o tres jutjats a la vegada i no es convoquen concursos per crear noves places».

Entre altres tasques, els lletrats van assumir «procediments d’execució, o part dels actes de jurisdicció voluntària i l’admissió de demandes, feina que abans assumia el jutge». El portaveu va remarcar que «fa anys que negociem amb el Ministeri de Justícia», però la resposta positiva a les demandes dels lletrats no arriba.

El col·lectiu que ahir va protagonitzar l’aturada de dues hores, temps en el qual els jutjats van estar gairebé inactius, no descarta «una vaga indefinida, en funció de com vagin les negociacions» amb el Ministeri. «Ara, estem iniciant les protestes i cada cop poden anar a més», va subratllar el portaveu.

tracking