Diari Més

Municipal

El proper ple votarà l'aprovació definitiva del mapa acústic de Tarragona

Aquesta eina estableix els límits d’immissió sonora en les diferents zones del municipi

Els veïns del barri fa temps que demanen una solució per disminuir la contaminació acústica.

Els veïns del Francolí presentaran al·legacions contra el mapa acústicCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de l’Ajuntament de Tarragona d’aquest divendres votarà l’aprovació definitiva del mapa de capacitat acústica de Tarragona, tal i com ha informat el consistori. Aquest mapa estableix els límits d'immissió sonora en les diferents zones de la ciutat tant pel dia, com al vespre i a la nit, tenint en compte els usos del sòl que figuren al Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM).

El mapa de capacitat acústica serà una eina imprescindible per la gestió del soroll ambiental municipal, tant pels nous desenvolupaments urbanístics com per la regulació de les activitats sorolloses que es realitzen. Així, aquesta eina «permetrà adoptar les mesures adients i correctores per tal que no se superin els límits establerts», tal com ha afirmat el regidor de Territori, Josep Maria Milà.

El Consell Plenari va aprovar inicialment aquest mapa de capacitat acústica el passat 16 de març i el va exposar al públic perquè es poguessin fer al·legacions. La major part de les realitzades referència a la zona del Parc del Francolí i la Part Alta i sol·licitaven, entre d’altres, un canvi de zonificació per tal d’aconseguir més protecció del mapa de capacitat respecte al soroll. L’empresa encarregada de l’elaboració del mapa, Axioma Consultors Acústics, S.L, i els serveis tècnics municipals han incorporat en el document definitiu algunes al·legacions que s’han considerat compatibles amb els criteris d’elaboració i finalitat del mapa.

Una vegada aprovat definitivament el mapa acústic pel Plenari entrarà en vigor. Es podrà consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament.

tracking