Diari Més

Cultura

El còmic tornarà a ser protagonista a Tarragona del 19 al 25 de novembre

La Setmana del Còmic de Tarragona arriba a l’11ª edició amb conferències i tallers, entre d’altres

Jep Soto de Delirópolis; Begoña Floria, regidora de Cultura; i Ramón Sarlé de Delirópolis, en la presentació de la 11a Setmana del Còmic.

Jep Soto de Delirópolis; Begoña Floria, regidora de Cultura; i Ramón Sarlé de Delirópolis, en la presentació de la 11a Setmana del Còmic.Mauri Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Antiga Audiència de Tarragona tornarà a ser l’epicentre del món del còmic de la mà del col·lectiu de Delirópolis i l’Ajuntament en el marc de la 11a edició de la Setmana del Còmic. Les jornades se celebraran del 19 al 25 de novembre i aposten per la divulgació del còmic com a art i contenidor cultural a través de conferències, exposicions i projeccions. L’objectiu és promoure el còmic com a vehicle cultural i reivindicar la condició artística d’aquesta modalitat expressiva, així com crear un instrument que permeti a professionals i amateurs publicar els seus treballs i donar a conèixer la pròpia obra.

En el programa d’aquesta edició destaquen la conferència d’Enrique Sanchez Arbulí, guionista de còmic i traductor, el dimarts 20 de novembre. El divendres 23 serà el torn de Daniel Torres, que explicarà com va gestar una de les seves obres amb De cómo Picasso encargó una historieta: Picasso en la Guerra Civil. El programa també compta amb un recorregut pel paper de la dona en el món del còmic, a càrrec de Ramon Sarlé i, amb un taller de tècniques d’il·lustració de còmic de la mà de l’l·lustrador David Pugliese el 24 de novembre a l’Espai Jove Kesse.

Daniel Torres és el creador del cartell d’enguany, on combina la imatge de Roco Vargas, l’aventurer espacial creat per l’autor als anys 80, amb la il·lustració de Tarragona en l’època romana.

tracking