Diari Més

Municipal

Tarragona reclama als propietaris de gossos la neteja dels orins al carrer

Es repartiran 10.000 ampolles reutilitzables i díptics que recorden que se sanciona amb 300 euros a qui no reculli els excrements de la seva mascota

Diversos gossos, amb els seus propietaris, en un pipicà del Parc de la Ciutat de Tarragona.

orins, animal, Tarragona, excrements, Ajuntament, ordenança municipalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha engegat una campanya perquè la ciutadania sigui cívica i responsable dels seus gossos, en especial amb la neteja dels orins al carrer. El consistori considera que s'ha aconseguit reduir la presència d'excrements a la via pública però assenyala que hi ha taques de miccions de gossos en façanes o mobiliari urbà. La campanya, amb el títol Comptem amb tu, demana als propietaris de gossos que, a més de recollir els excrements, netegin amb aigua els orins. Per això, repartirà 10.000 ampolles reutilitzables perquè les omplin d'aigua i l'aboquin on la seva mascota hagi orinat. La iniciativa també demana que es porti els gossos lligats i que se'ls inscrigui al cens municipal. L'ordenança municipal preveu sancions de 300 euros per no netejar els orins o els excrements o per passejar-lo sense lligar.

La regidora de neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, ha considerat aquest dilluns que la presència d'excrements al carrer han anat a la baixa des que s'han fet campanyes amb aquest objectiu. Entre les iniciatives, destaca la contractació de detectius privats per sancionar qui no recollís les caques del seu gos, una campanya que va obrir més uns 35 expedients. «Vam aconseguir que a la gent li faci vergonya no recollir-los», ha considerat Martínez, que insisteix que la intenció del consistori «no és multar ni guanyar diners», sinó que els tarragonins siguin conscients que la ciutat ha d'estar neta i que és la seva obligació contribuir-hi. Un cop ja no hi ha detectius, agents de la Guàrdia Urbana continuen fent control.

Centrats en els orins, que s'evidencien en taques arreu de la ciutat, una dotzena d'informadors faran visites en les zones on s'ha detectat més conductes inapropiades. Sobretot a prop dels 13 pipicans habilitats a Tarragona, es repartiran 25.000 díptics informatius i es donarà una ampolla reutilitzable, que també es podrà penjar del collar del gos, per netejar els pipís dels animals i alleujar les pudors i la brutícia. També es podrà recollir a les dependències municipals de la plaça Imperial Tàrraco. A banda, s'enviarà una carta informativa als propietaris dels animals censats i s'editaran missatges publicitaris al mobiliari urbà i en mitjans de comunicació.

El cens de Tarragona ha registrat 4.459 animals, dels quals 41.151 són gossos. La inscripció al cens és ràpida, gratuïta i obligatòria. Només cal dur el DNI del propietari i la targeta identificadora de l'animal a qualsevol oficina municipal d'atenció ciutadana. L'ordenança municipal sobre la protecció, tinença i venda d'animals, aprovada el novembre de l'any passat, preveu sancions de 300 euros per no netejar els excrements dels gossos, els orins o per passejar-lo sense lligar.

L'il·lustrador Josep Serra ha estat l'encarregat d'il·lustrar la campanya. Ha dibuixat quatre gossos que reclamen la neteja, la seguretat i la inscripció al cens municipal.

La regidora de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, i de l'il·lustrador Josep Serra, amb les imatges de la campanya perquè es netegin els orins de gossos. Imatge del 12 de novembre de 2018

excrements, animal, ordenança municipal, Tarragona, Ajuntament, orinsACN

tracking