Diari Més

Successos

Desapareix un tripulant d'un mercant i sospiten que s'hauria llençat al mar

L’alarma va saltar quan el capità del vaixell va fer recompte i va detectar l’absència d’una persona

El vaixell de carga Brave Comander

Un tripulant es llença d'un vaixell de carga a la platja LlargaVessel Finder

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvament Marítim i diversos cossos policials treballen des d’ahir en la cerca d’un tripulant d’un mercant fondejat davant la costa de la ciutat de Tarragona. Tot fa pensar que aquesta persona s’hauria llençat a l’aigua la nit del dissabte al diumenge. El capità del buc de càrrega Brave Commander, d’origen libanès, va alertar ahir al matí de la desaparició d’un tripulant i d’un equip de supervivència, mentre feia el servei de guàrdia al vaixell. Fons no oficials consultades per aquesta redacció van apuntar que el capità s’hauria adonat de l’absència del tripulant després de fer un recompte del personal a bord. Només tenir notícia del cas, Salvament Marítim va activar l’embarcació Salvamar Fomahault, l’helicòpter Helimar i la llanxa Venus de Creu Roja per tractar de localitzar el tripulant del Brave Commander.

El dispositiu de cerca de la persona que suposadament s’hauria llençat a les aigües del Mediterrani es va iniciar a les nou del matí, però es va aturar al migdia perquè no va aconseguir trobar el tripulant desaparegut, van informar fonts de la investigació. Des de Salvament Marítim es va donar constància del fet a la Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i les policies locals de Tarragona, Altafulla i Vila-seca, per tractar localitzar el tripulant en el cas que hagués aconseguit arribar a terra. Ahir, el mar estava molt mogut, la qual cosa va dificultar la cerca del tripulant del Brave Commander.

Un possible motiu

Segons van informar a Diari Més les fonts consultades, el vaixell, de bandera libanesa, estava fondejat en aigües obertes, aproximadament a una milla de distància de les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de Tarragona, a l’altura de la platja Llarga, on és habitual la presència de mercants a l’espera d’entrar a port, com també va succeir ahir, diumenge.

Per altra banda, si es confirma que el tripulant, de nacionalitat libanesa, va decidir fugar-se, la seva acció podria estar relacionada amb la immigració. No es descarta, per tant, que el tripulant decidís llençar-se al mar, donada la proximitat de la línia de costa, per intentar quedar-se en territori europeu. De moment, l’individu no ha estat localitzat ni al mar ni a terra.

tracking