Diari Més

Successos

Un petit despreniment de pedres a la Muralla obliga a abalisar la zona

El despreniment s'ha produït a la Via de l'Imperi Romà i fins el lloc s'hi han desplaçat la Guàrdia Urbana i dues dotacions dels Bombers

La Guàrdia Urbana ha abalisat la zona.

Un petit despreniment de pedres a la Muralla obliga a abalisar la zonaDolors Figuerola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un petit despreniment de pedres a la Muralla, just a la zona de la Via de l'Imperi Romà, ha obligat a la Guàrdia Urbana a abalisar la zona i anul·lar la parada d'autobús número 22. Fins al lloc també s'hi han traslladat dues dotacions dels Bombers, que han sanejat l'àrea afectada.

El succés s'ha produït cap a les 7.55h d'aquest divendres 9 de novembre, quan la Guàrdia Urbana ha rebut l'avís que algunes pedres de la Muralla a la Via de l'Imperi Romà intersecció amb Avinguda Catalunya, just on hi ha la parada d'autobús, s'havien desprès d'una alçada de 8 metres tot caient a la vorera. Per aquest motiu, el cos policial municipal ha procedit a abalisar la zona i ha alertat dels fets als Bombers de la Generalitat, que han rebut l'alerta a les 8.33h i s'han desplaçat fins al lloc amb dues dotacions.

Tant Guàrdia Urbana com Bombers de la Generalitat han acudit per treballar al lloc.L’accés de la Rambla Vella cap a la Via de l’Imperi ha quedat tallat mentre es duia a terme la intervenció i, en finalitzar el servei, el trànsit ha quedat reestablert amb normalitat. L'Ajuntament ha informat dels fets a un dels arquitectes municipals, que s'ha desplaçat al lloc per fer una valoració i elaborar un informe del despreniment.

La Guàrdia Urbana ha instal·lat, per motius de seguretat, un perímetre de protecció amb tanca electrosoldada en un tram de la vorera. Aquesta zona ha quedat tallada al pas de vianants, així com també ha quedat sense servei la parada d'autobús número 22.

La humitat ha estat la causant dels despreniments

Tal com ha informat l'Ajuntament en un comunicat, concretament s'han produït despreniments de la maçoneria de la cara exterior d’aquest tram de muralla, els quals han estat «causats per la disgregació dels morters i pedra motivada per humitat al llarg d’un període llarg de temps». Aquesta humitat prové de la cara interior de la muralla a causa de filtracions i pluges, per la qual cosa els Bombers i els tècnics han inspeccionat el tram afectat per avaluar la situació.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament i de la Generalitat emetran en breu els informes on s’establiran les mesures a prendre a nivell d’emergència i urgència. Amb aquests informes s’ instarà als propietaris, doncs en aquest tram hi ha confluència de diverses propietats, a realitzar les actuacions que pertoquin d’acord amb el Pla Director de la Muralla i les legislacions i normatives sectorials vigents.

La regidora de Patrimoni Històric, Begoña Floria, ha fet una piulada relacionada amb el succés.

tracking