Diari Més

Urbanisme

El carril bici entre l'Arrabassada i els fortins s'obre avui al trànsit

Un error en la instal·lació del voral de separació ha retardat la finalització de les obres

Aspecte que ofereix el nou carril bici que, de manera oficial, s'obre avui al trànsit de bicicletes.

El carril bici entre l'Arrabassada i els fortins s'obre avui al trànsitGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carril bici del passeig Rafael Casanova, que enllaça el Fortí de Sant Jordi amb la platja de l’Arrabassada, entra en servei avui, després de sis mesos d’obres. L’execució del projecte, pressupostat en 224.359 euros, va començar el passat mes d’abril i al juliol es va haver de refer després que es va produir un error en la col·locació d’un voral que separa els ciclistes del carril per on circulen la resta de vehicles, en sentit ascendent. El carril bici és de doble sentit i, en el futur, enllaçarà amb el que hi haurà al passeig Marítim, actualment en obres de reforma, i amb l’existent a l’escullera del port.

L’equivocació en la construcció del voral va retardar lleugerament l’execució del projecte. Quan els operaris ja l’havien fet, gairebé al llarg de tot el recorregut, la direcció d’obres de la Brigada Municipal va alertar a l’empresa de l’error, tot instant-la a solucionar-ho de manera immediata. Un cop resolt, la presència del nou voral implica que el carril bici està lleugerament elevat en relació a la resta de la calçada, per la qual cosa els ciclistes guanyen en seguretat.

El fet que la resta de vehicles hagin perdut el carril descendent i que només pugui utilitzar l’ascendent, han convertit el carrer Ernest Lluch, que discorre en paral·lel al traçat del ferrocarril, en la via més ràpida per enllaçar les platges del Miracle i de l’Arrabassada amb cotxe o motocicleta. Una segona opció, tot i que més lenta, és desplaçar-se per l’antic camí dels Cossis, tot i que no és una línia recta, com succeeix en el cas d’Ernest Lluch.

tracking