Diari Més

Societat

Convoquen una concentració a Tarragona per rebutjar la sentència sobre l'impost de les hipoteques

Està prevista per dissabte, 10 de novembre a les 18 hores, davant dels jutjats de la ciutat

El judici se celebrarà aquest divendres a la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona.

Audiència de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses organitzacions de la societat civil catalana han programat per aquest dissabte, 10 de novembre, una concentració davant dels Jutjats de Tarragona per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem sobre l'impost de les hipoteques. La manifestació està programada per les 18 hores davant dels jutjats a la Rambla del President Lluís Companys número 10.

Les entitats convocants insten la ciutadania a manifestar-se per a denunciar un sistema judicial espanyol que asseguren que està «corcat pels lobbies econòmics, en detriment de la qualitat de vida de les persones».

El passat dimarts la Sala Tercera del Tribunal Suprem va acordar per 15 vots a 13 que siguin els clients qui paguin l'impost de les hipoteques, després de dos dies de deliberació. Els magistrats van decidir rebutjar tres recursos que tenien sobre la taula que deien que eren els bancs els que havien de pagar l'impost. Davant aquesta resolució, elpresident del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que el Consell de Ministres aprovaria un reial decret llei per modificar la llei que regula el tribut. Aquest dijous ha estat aprovat i serà a partir del dilluns quan els bancs comencin a pagar l'impost.

tracking