Diari Més

L'actriu tarragonina Mercè Rovira puja a l'escenari amb 'Equus'

El Teatre Tarragona acollirà aquest dissabte l'estrena absoluta de l'adaptació al català de l'obra original de Peter Shaffer

La companyia Cop de Teatre ha adaptat per primera vegada al català aquesta obra original de Peter Shaffer.

L'actriu tarragonina Mercè Rovira puja a l'escenari amb 'Equus'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre Tarragona acull aquest dissabte, 10 de novembre a les 21 hores, l’estrena absoluta de l’obra teatral Equus de Peter Shaffer. La companyia Cop de Teatre dirigida per Denis Fornés presenta la primera adaptació al català d’aquesta obra estrenada als anys 70 i basada en fets reals.

A l’escenari tarragoní pujaran set actors, encapçalats pel jove protagonista, Lluís Arruga, acompanyat per Carles Fígols, Chantal Aimée, Joan Raja i l’actriu tarragonina Mercè Rovira, entre d’altres.

Equus és un dels grans clàssics teatrals del segle XX. Peter Shaffer presenta un text gairebé detectivesc, una aproximació íntima a la figura del jove Alan Strang a través de les converses tingudes amb el seu psicòleg, Martin Dysart, que fan referència a les passions i desenganys més personals del protagonista i, alhora, als diversos personatges que conformen el text. Una història que condueix fins a l’escena del crim i que ofereix moments d’intensitat poètica, repulsió, joc i acció en el que no deixa de ser un retrat naturalista de la societat. «És una història dura i complexa, on la passió és l’eix central de l’obra» ha explicat el director, Denis Fornés, «per això, hem treballat en una posada en escena preciosista». L’actriu Mercè Rovira ha destacat que és una obra per sacsejar i mobilitzar el públic amb un argument que explica la història d’un jove personatge que porta la seva passió al límit.

L’entrada es pot adquirir a les guixetes del Teatre Tarragona o en línia a través de www.tarracoticket.cati té un cost de18 euros.

tracking