Diari Més

Mobilitat

La volta a Espanya més elèctrica arrenca a Tarragona la 8a etapa

Aquesta iniciativa, organitzada per Endesa, fa parada a la ciutat amb una ambaixadora de luxe, Samantha Vallejo-Nágera

Volta a Espanya en vehicle elèctric a Tarragona amb Endesa i Samantha Vallejo-Nagera

Volta a Espanya en vehicle elèctric a Tarragona amb Endesa i Samantha Vallejo-NageraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Em sembla fascinant conduir un vehicle elèctric. Estic totalment convençuda. De fet, quan acabi la Volta me’n compraré un». Així d’entusiasta i conscienciada s'ha mostrat aquest dimarts Samantha Vallejo-Nágera, la gastrònoma i membre del jurat de Masterchef, en l’arrencada de la 8a etapa de la segona edició de la Volta a Espanya en vehicle elèctric.

Aquesta iniciativa, organitzada per Endesa amb la col·laboració del fabricant coreà KIA Motors, té dos ambaixadors de luxe: Samantha i el seu company de jurat en el talent show de cuina de TVE1, Pepe Rodríguez. Ambdós xefs, juntament amb treballadors de la companyia elèctrica, estan recorrent la Península amb l’objectiu de promoure la mobilitat elèctrica.

Durant la Volta, es faran més de 1.000 quilòmetres en un total de 10 etapes. La vuitena ha arrencat aquest dimarts des d’un escenari d’excepció: l’Amfiteatre de Tarragona. Després de 100 quilòmetres de conducció silenciosa i sense emissions, ha arribat al seu destí: Barcelona.

Enamorats de Tarragona

La televisiva xef ha comentat just abans d’emprendre el viatge en direcció a la Ciutat Comtal que «conduir o anar en vehicle elèctric em relaxa. Soc força hiperactiva i el silenci que hi ha al cotxe em calma».

Vallejo-Nágera s'ha mostrat encantada de poder recórrer una vegada més la geografia espanyola. En aquest sentit, ha afirmat divertida: «Quan arribem en una localitat amb Masterchef és com un huracà i ara, en canvi, és com arribar en una catifa màgica, tot és molt més tranquil». I ha afegit: «És una meravella tornar a Tarragona. És una ciutat increïble. No l’havia visitat mai i ara en menys de sis mesos hi he pogut venir dues vegades», fent referència a la seva anterior visita amb Masterchef Celebrity el passat juny.

Però Samantha Vallejo-Nágera no ha estat l’única que s'ha mostrat fascinada amb la ciutat. Grasielli Feuser García, la treballadora d’Endesa que ha conduït el KIA Soul EV 100% elèctric on ha viatjat Samantha, ha assegurat amb rotunditat: «Estic enamorada de Tarragona». Per a Feuser, aquesta experiència ofereix «l’oportunitat d’aportar el nostre granet de sorra i sensibilitzar-nos sobre la importància de ser més sostenibles».

Lluny de ser una conductora puntual, Grasielli fa tres anys que va fer en canvi total cap a vehicle elèctric i d’aleshores ençà l’utilitza sempre en el seu dia a dia a Madrid, ciutat on resideix, però també quan fa turisme. «Es pot viatjar perfectament amb vehicle elèctric», constata. «D’una banda, els cotxes tenen cada cop més autonomia. I de l’altra, aprens a planificar el teu viatge segons les teves necessitats», ha explicat l’empleada d’Endesa.

En aquest sentit, ha destacat que actualment existeixen diverses apps que et permeten localitzar punt de recàrrega ràpida i ha afegit que el mateix vehicle t’avisa quan li queda un 25% d’autonomia i t’indica en un mapa els punts més pròxims. Tot i les facilitats que existeixen, Grasielli Feuser, com a usuària, és conscient que el principal repte del vehicle elèctric és tenir implementada una àmplia xarxa de punts de càrrega elèctrica.

4.300 punts en 5 anys

Per posar solució a aquest repte, el pròxim 16 de novembre Endesa presentarà un pla d’infraestructures de recàrrega que suposarà la instal·lació de 4.300 punts fins al 2023, segons ha explicat en l'acte la directora de Relacions Institucionals de l’elèctrica, Silvia Jerez.

Aquests punts s’instal·laran a les principals carreteres de l’Estat, a una distància màxima de 100 quilòmetres, cosa que facilitarà la possibilitat de fer llargs recorreguts, un dels principals handicaps, fins ara del vehicle elèctric. A més, també se’n col·locaran en els principals espais públics de les ciutats, com hospitals o centres comercials.

A aquestes iniciatives, cal sumar-hi les que duen a terme les institucions públiques, com és el cas de l’Ajuntament de Tarragona i l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona, que ja han instal·lat diversos punts de recàrrega i tenen previst ampliar la xarxa, tal com ha recordat el regidor de Mobilitat, Josep Acero.

A l’aposta que fa Endesa per millorar el vessant logístic, cal destacar també el compromís que estan adquirint els fabricants de vehicles com KIA per oferir models elèctrics o híbrids. El representant de la firma coreana a la demarcació, Rafael Rofes, ha explicat que la idea de KIA és tenir en un termini de 4 o 5 anys una versió elèctrica de tots els seus models. A més, estan augmentant l’autonomia d’aquests vehicles, que ara ja és de 400 quilòmetres.

Samantha, Pepe, els treballadors d’Endesa i els vehicles KIA encara tenen per endavant les dues últimes etapes de II Volta a Espanya en Vehicle Elèctric, que els duran fins a Mallorca, demà dimecres, i fins al centre de Madrid, el diumenge.

Samantha Vallejo-Nágera s'ha mostrat encantada de tornar a Tarragona

Volta a Espanya en vehicle elèctric a Tarragona amb Endesa i Samantha Vallejo-NageraGerard Martí

Samantha i Grasielli Feuser, la treballadora d'Endesa amb qui ha viatjat la jurada de Masterchef, abans d'emprendre el viatge

Volta a Espanya en vehicle elèctric a Tarragona amb Endesa i Samantha Vallejo-NageraGerard Martí

Els dos vehicles de KIA que participen en aquesta iniciativa.

Volta a Espanya en vehicle elèctric a Tarragona amb Endesa i Samantha Vallejo-NageraGerard Martí

tracking