Diari Més

La campanya 'Respecta'm' arriba a l'àmbit laboral

S’organitza una Jornada informativa aquest dimecres 31 d’octubre per explicar-ne el contingut

Imatge de la roda de premsa de la presentació de l'ampliació de la campanya 'Respecta'm' a l'àmbit laboral.

La campanya 'Respecta'm' arriba a l'àmbit laboralMauri Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya Respecta’m per evitar i prevenir les conductes sexistes i les situacions d’assetjament i discriminació vers les dones s’estén a l’àmbit laboral. La conselleria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona està desenvolupant una campanya adreçada a empreses i sindicats que es presentarà demà dimecres, 31 d’octubre, a les 10h a la sala d’actes de la seu d’EMATSA i durarà tot el matí.

En el darrer any, 26 empreses i sindicats de la ciutat han participat en diferents grups de discussió per identificar les conductes sexistes i les situacions d’assetjament i discriminació cap a les dones en l’espai laboral. D’aquí n’ha resultat un grup motor, format per persones de 20 empreses diferents, que han col·laborat en el disseny la campanya Respecta’m. La campanya té tres vessants: la gràfica, la formació i les mesures per prevenir l’assetjament i promoure la igualtat a les empreses.

En la formació es tracta la igualtat d’oportunitats entre dones i homes; com per prevenir les conductes sexistes i elaborar un protocol d’assetjament; eines per prevenir les desigualtat de gènere en el món del treball; i com elaborar un Pla d’igualtat en l’organització. L’Ajuntament ofereix un curs de «formació de formadores» amb l’objectiu que la persona referent de l’empresa tingui els coneixements necessaris per traslladar-los a la plantilla.

La campanya també anima a les empreses a incloure mesures per prevenir l’assetjament i promoure la igualtat. Aquestes són, entre d’altres, l’elaboració d’un Pla d’igualtat de l’organització; disposar d’un protocol d’assetjament sexual o per raó de sexe; i mesures en favor de la igualtat dins del conveni col·lectiu.

Respecta’m es va iniciar l’estiu del 2016 com a prevenció i intervenció sobre les conductes sexistes a l’espai públic i en el marc de l’oci nocturn i progressivament s’ha anat estenen a altres àmbits, com l’educatiu i ara a l’àmbit laboral.

tracking